C-vitamin és cukorbetegség

C-vitamin és cukorbetegség
2022.08.06.

A forrásként megjelölt, 2019-es tanulmány 31, 60 év körüli résztvevőt vizsgált annak megállapítására, hogy a C-vitamin-kiegészítők (L-aszkorbinsav) fogyasztása hatással van e az étkezések utáni glükózszintjükre.

4 hónapig tartó C-vitamin étrend-kiegészítő szedése után a résztvevők glükózszintje és vérnyomása javult a placebóval összehasonlítva. A C-vitamin célzott pótlása egy napon a cukorbetegség kezelésére vagy éppen az inzulinrezisztencia megelőzésére szolgálhat?

Az alábbi termékeket ajánljuk:

További kapcsolódó termékek:
https://nutribalance.hu/termek/szent-gyorgyi-albert-500mg-retard-c-vitamin-120x/
https://nutribalance.hu/termek/gal-c-komplex/
https://nutribalance.hu/termek/freyagena-prebio-c-3-6/

Forrás:
Diabetes Obes Metab. 2019 Mar;21(3):674-682.
Ascorbic acid supplementation improves postprandial glycaemic control and blood pressure in individuals with type 2 diabetes: Findings of a randomized cross-over trial
Shaun A Mason, Bodil Rasmussen, Luc J C van Loon, Jo Salmon, Glenn D Wadley

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!