Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
E problémák nagyrésze azoknál a Pácienseknél erősödik fel, akik megfelelő szakmai tanácsadás nélkül követik az étrendet (a Táplálkozás-Beállítás több, mint 7 éve gyűjti a szakmai kompetenciákat és tapasztalatokat e téren). Ezek a problémák könnyen orvosolhatóak megfelelően képzett táplálkozástudományi szakember segítségével, aki képes elmagyarázni az alacsony FODMAP-étrend különböző szakaszait, előnyeit és buktatóit; valamint biztosítja a Páciens számára a megfelelő tápanyag-mennyiséget, egyénre szabottan (Nutri-Funkcionális ételek és akár anyagcsere profilok). A jövőbeni kutatásoknak ezen kívül néhány kiemelten fontos kérdéssel kell még foglalkozniuk, mint például az alacsony FODMAP-étrend szerepére a bél mikrobiomra, valamint a diagnosztikai biomarkerek kutatása annak megállapítása érdekében, hogy mely betegek részesülhetnek e diéta egyértelmű előnyeiben (pl. emésztési zavarok esetén).
Az alacsony FODMAP-étrend funkcionális gasztrointesztinális rendellenességeken KÍVÜLI lehetséges új alkalmazási területeit belátható időn belül ugyancsak tovább kell vizsgálni (endometriózis, fibromialgia, ekcéma?).
Forrás:
Low FODMAP Diet: Evidence, Doubts, and HopesNutrients. 2020 Jan; 12(1).Massimo Bellini, Sara Tonarelli, Attila G. Nagy, Andrea Pancetti, Francesco Costa, Angelo Ricchiuti, Nicola de Bortoli, Marta Mosca, Santino Marchi, and Alessandra Rossi
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!