Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
A jódot nagy mennyiségben használták orvosi körökben egészen az 1900-as évek közepéig (ekkortájt amúgy sok kezelési és egyéb adat eltűnt, ahogy kezdett erősödni a gyógyszeripar ereje) többek között különböző bőrgyógyászati problémák, krónikus tüdőbetegség, gombás fertőzések, harmadlagos szifilisz és még ÉRELMESZEDÉS kezelésére is… Az érdekesség azonban csak most jön! A Nobel-díjas Dr. Szent Györgyi Albertünk (1893-1986), az orvos-feltaláló-kutató, akinek a C-vitamint is köszönhetjük (igazi Hungarikum), ezt írja memoárjában:
Láthatóan sok olvasónkat érint és érdekel a téma, ezért meg szeretnék említeni egy-két fontos tényezőt a fenti kérdésben. A jódra adott negatív reakciók kapcsán nem hagyhatjuk figyelmen kívül a következő tényezőket:
Részben ezek megmagyarázzák a probléma összetettségét!
Többször figyelmeztettünk már az olyan enzimmérgek veszélyeire, mint a bromidok és a fluoridok, melyeket nagyon gyakran használnak a feldolgozott élelmiszerekben: üdítők, növényi olajok, pékáruk és sütemények, valamint több ezer más élelmiszeripari és kozmetikai termék. A következő kérdések felmerülnek fel jódérzékenység kapcsán:
Nyeled az amalgámot, eszed a sajtos pogácsát, majd megmosod a fogaidat egy fluoridos-fogkrémmel?!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!