Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Mikrobiom 2. rész
Bejegyzéssorozatunk második része…
Mikrobiom 1. rész
Étkezés után az elfogyasztott étel emésztése a gyomorban kezdődik el…
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Osztriga tápértékéről röviden
Egy város felfedezéséhez szeretem, ha hozzátársul a piac felfedezése is… és ha az ember Londonban jár, ahol mindig elérhetőek a friss tengeri ételek (és remek termékpárosításként rögtön a tengeri finomságok mellett a jégbe hűtött pezsgő is), akkor ezt tényleg nem érdemes kihagyni.
Vasárnapi brunchra mentünk a Borough marketre (igen ajánlott, ha arra jártok), ahol ki is próbáltuk ezt a csodás párosítást… mellé még sushi lazacot és vörös tonhalat is, csak az íze kedvéért.
Az osztrigáról ritkán esik szó tápérték tekintetében, nézzük hát mit tud (100g-ban):
~9g fehérje, ~5g szénhidrát, ~2g zsír
Jelentős!! a cink (16,6mg), réz (1,58mg), szelén (77mcg) tartalma, de ezek mellett tartalmaz még nátriumot, káliumot, magnéziumot, b12-t és vasat is.
Ünnepi falat, de ha van rá lehetőség, mindenképpen érdemes megkóstolni nyakon öntve frissen facsart citromlével. (Várandósság és szoptatás alatt csak fotózzátok.)
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!