Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai, használjuk ki, hogy jönnek a bőségesebb hónapok és törekedjünk arra, hogy minél több szezonális, hazai terményt vásároljunk.
Az alábbi zöldségek és gyümölcsök ideje érkezett el, illetve érkezik még április vége/májusban (a teljesség igénye nélkül):
A képen látható étel egy üde, tavaszi hangulatú tartalmas saláta főtt quinoával, hónapos retekkel, pirított cukkinivel, paradicsommal és kacsazsírban sült újhagymás csirkemájjal. A tetején saját magam által nevelgetett bio retek csíra (Laurien).
A quinoát megfőzzük kétszeres mennyiségű sós vízben. A cukkinit félkarikára vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk sóval és borssal. A retket és a paradicsomot feldaraboljuk tetszés szerint. A tisztított csirkemájat bőséges kacsazsírban, 10-12 percig pirítjuk (én 500 g májhoz 100 g kacsazsírt adtam), és csak a legvégén adjuk hozzá a szeletelt újhagymát (4-5 szál mehet a fél kilóhoz). A maradék hőtől szépen megpuhul a hagyma és nagyon finom ízt ad a májnak, végül sózzuk is. A máj sülés közben spriccelhet, legyünk elővigyázatosak!
Mindent összekeverünk és jó étvággyal fogyasztjuk!
Még több egészséges receptért ajánljuk a nagy sikerű Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyveket!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!