Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
A FREYAGENA Arktisz jód a skót Ascophyllum nodosum latin nevű, bio minősítésű barna algákból származó természetes jódot tartalmazza. Az edinburghi egyetem kutatói és laboratóriuma garantálja ennek a nyersanyagnak az abszolút csúcsminőségét. A „moszat” néven is ismert alga az Atlanti-óceán északi részén található skót Hebridák és Grönland közötti szigetek érintetlen vizeiben vadon nő; szelektíven, a legmodernebb technológiával gyűjtik be, és még ökológiai (azaz bio) minősítéssel is rendelkezik.
A benne található jód elengedhetetlen a pajzsmirigyhormonok képződéséhez, a kognitív funkciókhoz és a megfelelő energia-anyagcseréhez. Hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához, a kiegyensúlyozott emésztési funkciókhoz, valamint a gyermekek normális növekedéséhez.
A jód, mint mikroelem a pajzsmirigyhormonok alkotórészeként fontos szerepet játszik a pajzsmirigy működésében. Számos testi funkciót a pajzsmirigyhormonokon keresztül szabályozunk. A pajzsmirigyhormonok ugyanis nemcsak az egész szervezet oxigén- és energia-anyagcseréjét irányítják, hanem más hormonok felszabadulását is, és szabályozzák a hőháztartást. Ezen kívül a központi idegrendszer fejlődését is befolyásolják. Gyermekkorban a pajzsmirigyhormonok nagy jelentőséggel bírnak a növekedés és az agy fejlődése szempontjából.
Évek óta hangsúlyozzuk viszont, hogy a jód NEM egyenlő a pajzsmiriggyel, sokkal több annál!
A jód természetes forrásai elsősorban a sósvízi halak, tenger gyümölcsei, még inkább azonban a tengeri algák (moszat/hínár); valamint a jódozott só, amely e nyomelem fontossága miatt sok jódszegény talajjal/vízzel rendelkező országban alapélelmiszerként kapható.
Kiemelendő, hogy a várandósság és a szoptatás alatt nő ennek a nélkülözhetetlen mikroelemnek a szükséglete a születendő gyermek szellemi fejlődése miatt.
A fenntarthatóság szempontjából a tengeri moszat különösen értékes jódforrás, ugyanis nem csak jódot tartalmaz, hanem számos igen értékes növényi komponenst is, például polifenolokat és prebiotikumokat.
FREYAGENA Arktisz jód, 250 mikrogramm természetes jóddal kapszulánként, tiszta forrásból:
Freyagena Arktisz Jód
A cikk forrása: NutriBalance
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!