Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A jódot nagy mennyiségben használták orvosi körökben egészen az 1900-as évek közepéig (ekkortájt amúgy sok kezelési és egyéb adat eltűnt, ahogy kezdett erősödni a gyógyszeripar ereje) többek között különböző bőrgyógyászati problémák, krónikus tüdőbetegség, gombás fertőzések, harmadlagos szifilisz és még ÉRELMESZEDÉS kezelésére is… Az érdekesség azonban csak most jön! A Nobel-díjas Dr. Szent Györgyi Albertünk (1893-1986), az orvos-feltaláló-kutató, akinek a C-vitamint is köszönhetjük (igazi Hungarikum), ezt írja memoárjában:
Láthatóan sok olvasónkat érint és érdekel a téma, ezért meg szeretnék említeni egy-két fontos tényezőt a fenti kérdésben. A jódra adott negatív reakciók kapcsán nem hagyhatjuk figyelmen kívül a következő tényezőket:
Részben ezek megmagyarázzák a probléma összetettségét!
Többször figyelmeztettünk már az olyan enzimmérgek veszélyeire, mint a bromidok és a fluoridok, melyeket nagyon gyakran használnak a feldolgozott élelmiszerekben: üdítők, növényi olajok, pékáruk és sütemények, valamint több ezer más élelmiszeripari és kozmetikai termék. A következő kérdések felmerülnek fel jódérzékenység kapcsán:
Nyeled az amalgámot, eszed a sajtos pogácsát, majd megmosod a fogaidat egy fluoridos-fogkrémmel?!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!