Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Inzulinrezisztencia „barátságosabb” tésztaétel
Hozzávalók:
Feltét opciók: tradicionális szárított sonka (pl. serrano, pármai, feketeerdei stb), füstölt hal, tőkehalmáj, esetleg „csak” olívabogyó és érlelt kecskesajt.
Egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető saláta így a nyár végére.
A tészta megfőzve egy éjszakát a hűtőben töltött és hidegen készült az egész saláta. A hűtés hatására egy prebiotikus rost (ún. rezisztens keményítő) keletkezik benne, ami táplálja a bélflórát és önmagában nincs hatással a vércukor-és inzulinszintre. Ezáltal az étel szénhidrát-tartalma lassabban szívódik fel, mint melegen fogyasztva (melegítés hatására felbomlik a rezisztens keményítő).
– természetesen a quinoa tészta melegen, kiadós egytálétel formájában is fogyasztható –
Citromos-olívaolajos öntettel és fehérjével-zsírral fogyasztva tovább lassíthatjuk a CH felszívódását és hosszabban tartó jóllakottságot biztosíthatunk magunknak.
Vaspál Melinda Kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!