Gyógynövények és fűszerek – A bazsalikom

Gyógynövények és fűszerek – A bazsalikom
2023.03.13.

Fogadjátok szeretettel csodálatos gyógynövényeink és fűszereink sorozatunk második részét. (Ha érdekel, az első részt pár napja osztottuk meg a gyömbérről.)

Mellékelünk az ábra mellé egy bazsalikom centrikus receptet is!

Bazsalikomos-kókusztejes zöldséges húsgombóc:

  • 50 dkg darált hús, pl. marha, csirke, pulyka
  • 2-2,5 dl kókusztej
  • 1 sárgarépa, hámozva, finomra reszelve
  • 1 kis zellergumó vagy 1 paszternák, hámozva, finomra reszelve
  • 2 tk. kókuszolaj
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só és bors, ízlés szerint

A szűkített keresztmetszetű étrendet követők számára többféle fűszer, illetve magfűszer kerülendő, viszont a szárított és friss zöldfűszereket bátran használhatjuk. Amellett, hogy számos pozitív egészségügyi hatással bírnak, nagyon sokoldalúan lehet velük ízesíteni az ételeinket! Egy tálban összekeverjük a darált húst, a reszelt zöldségeket, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és közepes golyókat formázunk. Egy nagyobb edényben vagy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, beletesszük a golyókat, felöntjük a kókusztejjel és lefedjük. A kókusztej által képződött gőzben, 15-20 perc alatt elkészülnek a gombócok. A legvégén szórjuk a tetejére a friss bazsalikomot és pár percig hagyjuk állni fedő alatt.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!