Karácsonyi különleges desszert

Karácsonyi különleges desszert
2020.12.24.
Karácsonyi, különleges desszert sorozatunk második részeként egy nagy csapat kedvenc következik: Mákos tápiókapuding- tojásmentes, kakaó nélküli
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
  • 15 dkg tápiókagyöngy
  • Kb. 7-8 dl kókusztej vagy kókusztejszín (vagy fele-fele rizsital és kókusztej)
  • 1 csipet vanília
  • 2 ek. rizsszirup vagy juharszirup (de lehet glicinnel, mézzel vagy eritrittel is édesíteni)
  • friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsök (pl. eper, málna, áfonya)
  • 2-3 ek. darált mák, ízlés szerint
  • 1 marék mazsola
  1. A tápiókagyöngyöt egy nagyobb lábosba tesszük és felöntjük a kókusztejjel. Hozzáadjuk a vaníliát, a mákot, a mazsolát és alaposan elkeverjük.
  2. Közepes lángon, gyakran kevergetve, kb. 25-30 percig főzzük, vagy amíg a gyöngyök megpuhulnak.
  3. Az édesítést csak a végén keverjük bele (opcionális). Bogyós gyümölcsökkel megszórva tálaljuk.

Visszahűtve fogyasztva (úgy az igazi) rezisztens keményítőt is tartalmaz. A mérték továbbra is értek! Ökölszabály, hogy továbbra sem címszavakat (pl. gluténmentes vagy cukormentes) kívánunk fogyasztani, hanem mikrotápanyagokat (pl. rezisztens keményítő a tápiókában) és színanyagot is (pl. fagyasztott bogyós gyümölcsök); nem tévesztve szem elől a glikémiás terhelést sem (pl. sütés mérséklése; visszahűtés).

 


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!