Csirkecomb gyömbéres-lilakáposzta-pürével, recept

Csirkecomb  gyömbéres-lilakáposzta-pürével, recept
2017.02.01.

Vacsorára csirkecombot készítettem gyömbéres-lilakáposzta-pürével. A további köretet egyéni anyagcsere-profil szerint javasoljuk. Én ezt a köretet legutóbb egy étteremben kóstoltam, ott még édesburgonya-tallérral volt tálalva.

A csirkét fűszereztem sóval, korianderrel és fokhagymával, majd sütőben megsütöttem.

A püréhez egy fej vöröshagymát és egy fél káposztát darabokra vágtam, kókuszzsíron puhára pirítottam, végén sóztam, hozzá reszeltem fokhagymát és gyömbért. Tisztított vajjal turmixoltam össze, így lett pürés. Akár turmixolható kókusztejszínnel is (zsíros kókusztej, adalékmentes)

Szeretek új dolgokat kipróbálni, a színe miatt ez a gyerekek szamára is izgalmas köret:)
Remélem Ti is kipróbáljátok


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!