Recept a hétvégére!

Recept a hétvégére!
2020.08.19.

A besózott kacsacombokat (magasabb zsírtartalom) megtisztítjuk és egy cikkekre vágott hagymával, 1 ek. zsiradékkal együtt tepsibe tesszük és egy 160 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Végül 200 fokon, alufólia nélkül még 10 percig, hogy jó ropogós legyen a bőre. A kacsamellek (alacsonyabb zsírtartalom) bőrét beirdaljuk, sózzuk és egy hideg serpenyőben, közepes lángon, bőrével lefelé kisütjük a zsírját. A kisült zsírt közben kanállal kiszedjük a serpenyőből. Amikor szép ropogósra sült a bőre megfordítjuk és még 1 percig sütjük. Attól függően, hogy hogy szeretjük, 4-8 percre egy 160 fokos sütőbe tesszük. Kivesszük egy tányérra, alufóliával lazán letakarjuk és 10-15 percig pihentetjük. Tálalás előtt egy forró serpenyőben átmelegítjük. A zöldségeinket (pl. burgonya, sárgarépa, fehérrépa, paszternák, káposzta, spárga, stb. – keményítőtartalom vagy táplálkozásterápia szerint) kb. fél liter alaplépen puhára főzünk. Én néhány levél pak choyt is dobtam bele az utolsó pár percben. Fermentált zöldséggel kínáljuk.

ŐSZI RENDEZVÉNYEINKRE már lehet regisztrálni:

ÁTFOGÓ HORMONÁLIS FÓRUMEST: szeptember 17., 17:30
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

KÜLÖNLEGES SZEMINÁRIUM: szeptember 26., 10:00
https://www.facebook.com/events/235903504218810/

Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyvünk itt kapható:
https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas-beallitas-sz…/

Jó pihenést kívánunk!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!