Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Rés a pajzson 2024 – éves, nagy pajzsmirigy előadásunk
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Gyorsan elkészíthető, mégis izgalmasabb mint egy szimpla saláta. Pár szem epret kisebb darabokra vágunk, melyet belekeverünk kevert zöld salátába, hozzáadunk pár szem áfonyát. A hozzávalók összekeverése után sóval, borssal ízesítjük, locsolunk rá olívaolajat vagy magas olajsavas napraforgó-olajat, ízlés szerint akár áfonyaecetet is. Tetejét megszórjuk csíráztatott lenmaggal.
Minden főétkezéshez fogyasztunk salátát, személy szerint nekem hiányérzetem van egy nagy adag saláta nélkül. Fontos, NEM csak a saláta a köret, hanem hozzá fogyasztok valamilyen jó minőségű keményítőforrást, mint pl. rizs, hajdina, quinoa, burgonya, egyéb gyökérzöldségek.
A bogyós gyümölcsök (mint pl. az áfonya is) színanyagokat tartalmaznak (polifenolokat-flavonoidokat), melyek rendszeres fogyasztása jótékony hatással van egészségünkre, emellett alacsony a fruktóztartalmuk is.
A csíráztatott lenmagban található lenmag-lignánok rendszer fogyasztása a relatív ösztrogéndominancia bizonyos formái ellen hat, így támogatja nőknél a hormonális egyensúlyokat.
Szép estét Nektek.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!