Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
A kutatás során a dermatitisz és az étrend kapcsolatát, a fermentált élelmiszerek csökkent fogyasztásának tükrében vizsgálták. Ehhez a Koreai Nemzeti Egészség és Táplálkozás Vizsgálat (Korean National Health and Nutrition Examination Survey) felmérésének eredményeit használták, melyben összesen 9763, 19 éves, vagy ennél idősebb felnőtt vett részt. 4 fajta étrendi szokást vizsgált meg a kutatás, beleértve a fermentált élelmiszerek fogyasztását is. A következő élelmiszercsoportokat vették figyelembe: hús(készítmények) és feldolgozott élelmiszerek; zöldségek és gyümölcsök; tenger gyümölcsei és moszatfélék; rizs és gabonafélék, valamint kávé, csokoládé és fagylalt.
Az olyan hagyományosan fermentált koreai zöldségek, mint a doenjang, a chungkookjang (fermentált szójaleves), a kimchi, a fermentált halak vagy a tenger gyümölcsei és a makgeolli (fermentált, savanyú rizsbor) gyakoribb fogyasztása (havonta több, mint 92-szer), kevesebb atópiás dermatitiszes megbetegedést eredményezett. Ezzel szemben, a nagyobb mértékű színhús, más húskészítmények és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása erősen kapcsolható volt a dermatitisz gyakoribb előfordulásához…
Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26826428
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!