Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Rés a pajzson 2024 – éves, nagy pajzsmirigy előadásunk
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
A kutatás során a dermatitisz és az étrend kapcsolatát, a fermentált élelmiszerek csökkent fogyasztásának tükrében vizsgálták. Ehhez a Koreai Nemzeti Egészség és Táplálkozás Vizsgálat (Korean National Health and Nutrition Examination Survey) felmérésének eredményeit használták, melyben összesen 9763, 19 éves, vagy ennél idősebb felnőtt vett részt. 4 fajta étrendi szokást vizsgált meg a kutatás, beleértve a fermentált élelmiszerek fogyasztását is. A következő élelmiszercsoportokat vették figyelembe: hús(készítmények) és feldolgozott élelmiszerek; zöldségek és gyümölcsök; tenger gyümölcsei és moszatfélék; rizs és gabonafélék, valamint kávé, csokoládé és fagylalt.
Az olyan hagyományosan fermentált koreai zöldségek, mint a doenjang, a chungkookjang (fermentált szójaleves), a kimchi, a fermentált halak vagy a tenger gyümölcsei és a makgeolli (fermentált, savanyú rizsbor) gyakoribb fogyasztása (havonta több, mint 92-szer), kevesebb atópiás dermatitiszes megbetegedést eredményezett. Ezzel szemben, a nagyobb mértékű színhús, más húskészítmények és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása erősen kapcsolható volt a dermatitisz gyakoribb előfordulásához…
Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26826428
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!