Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
A képen házi készítésű fermentált tök látható.
A tököt legyaluljuk kisebb darabokra, amit egy tálba teszünk.( lehet venni gyalult tököt is a piacon, de azt kisebb darabokra érdemes vágni ). Hozzáadunk a kg-hoz mérve 2-2,5 % sót ( 1 kg-hoz 20-25 g só ). Én nagyon szeretem a fokhagymát, ízlés szerint vágtam bele, illetve reszeltem is hozzá ( ki hogyan szereti, lehet fokhagyma nélkül is ) A tálban lévő sós tököt jól kinyomkodjuk, hogy levet eresszen, sóval egyenletesen elkeverjük. Vegyünk elő egy fertőtlenített, tiszta üveget. Az üveg aljára tettem kaprot ( elhagyható ) majd beletöltöttem a sós tököt. Nagyon fontos, hogy a tetejét a lé teljesen ellepje. A tetejére is tettem kaprot.
Az üveget szobahőmérsékleten és sötétben tároljuk. Várható elkészülési idő 4-6 hét.
Ha szeretnétek megtanulni más fermentált zöldségek elkészítését és számos hasznos információt elsajátítani a fermentálásról, ajánlom figyelmetekbe Müller Ildi kolléganőnk Fermentálás tanfolyamát ( részleteket facebook oldalán olvashattok ).
További kellemes gyomorerősítést és baktériumpótlást kívánok!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!