Ízletes reggeli

Ízletes reggeli
2019.10.21.

Ma egy ízletes reggelivel indítottam a napot ezen a csodás őszi reggelen.
Itt az ősz, így sokszor kerülhet az asztalunkra sütőtök. Mindig javasoljuk, hogy törekedjetek az idényjellegű zöldségek, gyümölcsök fogyasztására.

Sütőtök az egyik kedvencem, mindenféle verzióban, ma sima „mezei” elkészítést választottam: sütőtököt feldaraboltam, megkentem kókuszzsírral, sóztam, fűszereztem, majd betettem a sütőbe, ahol 25-30 perc alatt el is készült, mialatt én készülődtem a napra. Hozzá rákot és salátát ettem, továbbá fermentált zöldséggel indítottam az étkezést.

Az étkezések előtt elfogyasztott fermentált zöldség funkcionálisan támogatja a gyomorműködést, „erősíti” a gyomrot, benne lévő probiotikumok (pl. lactobacillus plantarum) pozitívan hatnak emésztőrendszerünkre. Rák helyett opcionálisan választható pl. máj, tőkehalmáj, érlelt sonka, csirkehús stb. Ízlés szerint. Ezt a menüt ebédre, vagy vacsorára is el tudom képzelni!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!