Újabb receptet hoztam Nektek

Újabb receptet hoztam Nektek
2019.10.01.
Sütőben sült friss lazac, sült tök, fermentált répa és cékla (köszönjük Müller Ildi!) és saláta
  1. A tököt mossuk meg és vágjuk fel 1-1,5 cm vastag szeletekre, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, ízesítsük sóval és borssal, lehet frissen vágott zöldfűszereket is használni (pl. kakukkfűvel nagyon finom) és süssük puhára egy 180 fokos sütőben.
  2. Egy másik tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a lazac mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd tegyük egy 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig.
  3. Amíg sül a hal készítsük el a salátát, leveleket vegyesen egy tálba, hozzá egy egyszerű dresszing olívaolajból és balzsamecet keverékéből. Tálaljuk frissen vágott petrezselyem zölddel és fermentált zöldségekkel (funkcionális élelmiszer a bennük lévő jótékony baktériumok miatt, savanyú íze kíméletesen támogatja a gyomorműködést)

Szép estét és jóétvágyat kívánunk mindenkinek!

Bővebben Müller Ildi fermentált zöldségeiről: https://www.facebook.com/Fermentálás-653638281348599/


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!