Alacsony glikémiás terhelésű ételrecept

Alacsony glikémiás terhelésű ételrecept
2020.11.25.

Hoztam Nektek egy egyszerű és ízletes köret alternatívát:

Kókusztejszínben (vagy éppen alaplében) párolt édesburgonya (fehér, amit mi jobban szeretünk, kevésbé édes, hisz alacsonyabb a fruktóztartalma. Ráadásul háztáji is, nagymama kertjéből van) és fodros kel.

Az édesburgonyát és a fodros kelt darabokra vágtam, majd kókusztejszínnel (alaplével) puhára pároltam. Ízesítésnek sót, curryt használtam, tetejére került egy kis friss csíra (ez utóbbiak ízlés kérdése).

Reggelire készítettem, tojással, friss salátával fogyasztottam. Ideális ebédre vagy vacsorára is, például egy szelet hallal/hússal/akár májétellel vagy garnélarákkal. A fodros kel remek rost, színanyag, kálium, kén és például folát forrás, általában könnyen emészthető és olyan különleges növényi hatóanyagokat is tartalmaz, mint az indol-3-carbinol és DIM. Az édesburgonya alacsony glikémiás terhelésű, remek keményítő és rost, valamint béta-karotin, kálium, mangán és B-vitamin forrás.

Mindkét étel sokat tehet a női egészség érdekében.

További receptek az alábbi linken érhetőek el szakácskönyveink formájában:

https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3676483779069026

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!