Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Vörösboros-zöldséges omlós marharagu
Egy igazi klasszikus, mely sokak kedvence és abszolút Ünnepi asztalra méltó étel!
Elkészítési idő: 2-2,5 óra (aktív főzés része ennek max. 30 perc).
Hozzávalók 6-8 személyre:
Egy nagy edényben 4-5 evőkanál olívaolajon körbepirítjuk a húst, kb. 10-15 percig. Ha nagyon sok vizet ereszt, akkor azt öntsük le róla, a húst pedig szedjük ki egy tálba. Az edényben felmelegítjük a maradék olívaolajat és hozzáadjuk a hagymát, a zellert, a répát és a fehérrépát, sózzuk és 5-10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a piros aranyat és 2-3 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az előpirított húst, felöntjük a borral és az alaplével, sózzuk és borsozzuk, és beletesszük a fűszereket is. Lefedve kb. 1,5 órán át főzzük, vagy amíg puha nem lesz a hús. A végén a lisztet csomómentesre keverjük pár kanálnyi forró lével és beleöntjük a raguba, pár percig forraljuk és kész! Tálalás előtt halásszuk ki a babérlevelet és a rozmaring ágat. Főtt burgonyával, vajas burgonyapürével vagy sült gyökérzöldségekkel, és persze fermentált zöldséggel ajánljuk. Nyugodtan készítsük el egy nappal előre, másnapra csak még finomabb lesz!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!