Tökös-tojásos pirított rizs, hagymás sült májjal, ecetes lilahagymával

Tökös-tojásos pirított rizs, hagymás sült májjal, ecetes lilahagymával
2023.11.17.

Étel ötlet a hétvégére: Tökös-tojásos pirított rizs, hagymás sült májjal és ecetes lilahagymával

Egy újabb remek példája egy tápláló, egészséges és finom ételnek! A tál alapja főtt quinoa és jázmin rizs keveréke. Bármilyen maradék sült zöldséget használhatunk, ebben az esetben a béta-karotinban, C-vitaminban, magnéziumban, mangánban és káliumban (a teljesség igénye nélkül) gazdag sütőtök került bele. Hozzá az egyik legfantasztikusabb természetes multivitamint kínáltam, mégpedig libazsírban sütött hagymás csirkemájat. A májban kiemelkedő mennyiségben találunk A-vitamint, B-vitaminokat, folátot, kolint, vasat, rezet, mangánt, cinket, szelént… satöbbi. A lilahagyma pedig értékes étrendi flavonoidot (kvercetint), élelmi rostokat és C-vitamint tartalmaz!

Ezeket nevezzük mi Nutri-Funkcionális™ élelmiszereknek! A Nutri-Funkcionális™ ételekben természetesen jelenlévő, jól hasznosuló, emellett sok esetben különleges tápanyagok is vannak, amelyek nem csak segítenek megelőzni a tápanyaghiányt, hanem valóban táplálnak minket. Olyan élelmiszerek, amelyeknek nem csak kalóriatartalma van, hanem kiemelkedően magas tápanyagsűrűséggel is rendelkeznek.

Ételöröm/Életöröm – Nutri-Funkcionális™ receptek című könyvünknek célzottan ez a témája, illetve a szezonális alapanyag használat.

További Táplálkozás-Beállítás szakácskönyvek és szuper könyvcsomagok a webshopban elérhetőek!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!