Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves
A csípős hideg időben nagyon jól esik egy forró leves…
Hogyan együnk jót bárhányévesen?
Hogy közben a testünk és a szemünk is örül…
Álmaim(d) vegyes salátája
Fehérjeforrásként én legfőképpen szárnyast/főtt tojást javasolnék hozzá…
A rendszertelen alvási mintázatok és a cukorbetegség közötti összefüggés
Egy 84 421 fő bevonásával és 7 éves követéssel zajlott vizsgálat megállapította, hogy…
IDŐPONT:
2023. szeptember 22. (péntek) 18:00–21:00
LIVE-ONLINE KÖZVETÍTÉSI JEGYÁR:
8.000 Ft/fő
ELŐADÓK:
Bartha Ákos:
élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató, az élelmiszertudományok doktorjelöltje, a Táplálkozás-Beállítás™ alapítója és szakmai vezetője
Szabó Dániel:
személyi edző, tanár, MSc táplálkozástudományi szakember; fitness instruktorok és személyi edzők elméleti és gyakorlati tanára az IWI-n; szakmai vezető
Kun Zoltán:
egészségfejlesztő, alvás-szakértő
Fontos információk!
Részletes programleírás:
https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/inzulinrezisztencia-komplexen-de-maskeppen
8 .000 Ft
Elfogyott
Az előadás kiváló lehetőség életmód-váltáshoz is!
Akár otthonod kényelméből is követheted prémium minőségű LIVE-ONLINE (STREAMING) közvetítéssel.
(a teljesség igénye nélkül):
• valóban arany középút e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, direkt nemzetközi szakirodalom nélküli „próbálkozás”?! Esetleg a low-carb egy ágaként tekintsünk rá?
• lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?
• laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?! Laboreredmények elemzése.
• acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos összehasonlító tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat.
• leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak… ősi genetika (takarékos gén elmélet, jo-jo genetika), modern viszonyok között. Nutrigenetika epigenetikai alapokon.
• Patológiás, Fiziológiás vagy ”Szocio-Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Na most akkor mi is történik az emberi szervezetben?!
• van e jelentősége a nem megfelelő zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?
• hogyan okozhat „inzulinrezisztenciát” mind a túl sok „rossz” szénhidrát, mind a túl sok „rossz” zsír?!
• rezisztens keményítőkkel és más élelmi rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen. Múlt, jelen, jövő. A banán rehabilitációja.
• van az ételintoleranciáknak szerepe? • előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.
• kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: metformin-készítmények vagy a WHO által is elfogadott természetes alternatívák (inositol, króm, stb.)
• nutrigenetika és PCO-S: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó
• ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden
• hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)
• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései
• az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége
• egyáltalán lehet e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek? Vagy csak igyál több ultrafeldolgozott fehérjét és majd „lesz ahogy lesz”?
• egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!