ONLINE KÖZVETÍTÉSI JEGY: Inzulinrezisztencia előadás 01.30

IDŐPONT:

2023. január 30. (hétfő) 17:45–21:00

LIVE-ONLINE KÖZVETÍTÉSI JEGYÁR:

8.000 Ft/fő

ELŐADÓK:

Bartha Ákos:

élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató, az élelmiszertudományok doktorjelöltje, a Táplálkozás-Beállítás™ alapítója és szakmai vezetője

Szabó Dániel:

személyi edző, tanár, MSc táplálkozástudományi szakember; fitness instruktorok és személyi edzők elméleti és gyakorlati tanára az IWI-n; szakmai vezető

Kun Zoltán:

egészségfejlesztő, alvás-szakértő

Fontos információk!

  • Az online közvetítési linket és a kapcsolódó online anyagokat pár órával a rendezvény előtt e-mailben küldjük ki a résztvevőknek.
  • Semmilyen extra technikai igényre vagy applikáció letöltésére nincs szükség, a közvetítés ugyanolyan egyszerűséggel működik, mintha egy youtube videót indítana el. Akár a mobilján, tableten is követhető.
  • Az előadást élőben közvetítjük, utólag nem megtekinthető!
  • Ha mégsem tudna részt venni, kérjük, hogy azt még az előadás ELŐTT jelezze, mert csak ez esetben tudjuk jegyét visszaváltani.
  • Utólagosan jegyet vissza nem váltunk!

Részletes programleírás:

https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/inzulinrezisztencia-komplexen-de-maskeppen

8 .000 Ft

Elfogyott

Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen:

a Táplálkozás-Beállítás™ szemszögéből
és több ezer Ügyfél tapasztalatai alapján.
Minden tapasztalatunk, protokollunk, kutatásunk és alkalmazott módszerünk ÖSSZEFOGLALÁSA az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.

Az előadás kiváló lehetőség életmód-váltáshoz is!

Új előadásrész ALVÁS-SZAKEMBERREL.

Akár otthonod kényelméből is követheted prémium minőségű LIVE-ONLINE (STREAMING) közvetítéssel.

Témáink az este folyamán

(a teljesség igénye nélkül):

valóban arany középút e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, direkt nemzetközi szakirodalom nélküli „próbálkozás”?! Esetleg a low-carb egy ágaként tekintsünk rá?

lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?

laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?! Laboreredmények elemzése.

acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos összehasonlító tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat.

leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak… ősi genetika (takarékos gén elmélet, jo-jo genetika), modern viszonyok között. Nutrigenetika epigenetikai alapokon.

Patológiás, Fiziológiás vagy ”Szocio-Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Na most akkor mi is történik az emberi szervezetben?!

van e jelentősége a nem megfelelő zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?

hogyan okozhat „inzulinrezisztenciát” mind a túl sok „rossz” szénhidrát, mind a túl sok „rossz” zsír?!

rezisztens keményítőkkel és más élelmi rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen. Múlt, jelen, jövő. A banán rehabilitációja.

• van az ételintoleranciáknak szerepe?
előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.

kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: metformin-készítmények vagy a WHO által is elfogadott természetes alternatívák (inositol, króm, stb.)

nutrigenetika és PCO-S: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó

ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden

hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)

• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései

az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége

egyáltalán lehet e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek? Vagy csak igyál több ultrafeldolgozott fehérjét és majd „lesz ahogy lesz”?

egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig

 

 


Extra előadásrészek!

  • IR az egészség-/szabadidősport fényében, gyakorlati szemmel: túl a rendszeres cardiózáson… (Szabó Dániel Kollégánk)
  • alvásminőség és -mennyiség (vendégelőadó)
Korábbi résztvevőink visszajelzései
„Egy inzulinrezisztencia előadáson voltam eddig és nagyon tetszett a magas szintű szakmai tudás amit ott tapasztaltam. Követem az oldalt, próbáltam már ki sok receptet és nagyon tetszik a változás amit tapasztalok magamon!”
„Lányom a tanácsaitok által és hormonkezelés nélkül! gyógyult ki a PCOS -ből és kezdődő IR-ból.. nem tudok elég hálás lenni! köszönöm, hogy vagytok!”
„A leghitelesebb magyar szakmai forrásként tartalak titeket számon, és ez ma nagyon fontos és nagyon nagy szó. Mindig az aktuális problémákat dolgozzátok fel, külföldi kutatásokat alapján és közérthető módon. Nekem nagyon sokat segítenek a cikkek hogy ebben a kaotikában mindig el tudjak igazodni és a számomra tökéletes étrendet megközelíteni vagy újra motivációt lelni bennük.”
A tudásotok bámulatos, sajnálom, hogy az orvosi egyetemen erre minket nem tanítottak. Az ok-okozati összefüggések, amiket előadásaitok során hangsúlyoztok pedig véleményem szerint a kulcs mindenkinek a saját teste megismeréséhez.”
„Szakmailag elhivatott, profi csapat vagytok! Eszméletlen érdekes előadásokkal, szuper receptötletekkel. Az ember minden nap tanulhat tőletek valamit.”
„Körülbelül 4 éve követlek benneteket, szinte az összes előadást láttam már. Olyan összefüggésekre hívjátok fel a figyelmet, amikre sehol máshol,érvekkel alátámasztva. Tetszik nagyon, hogy megoldási javaslatokat is adtok. Sokkal tudatosabb lettem a táplálkozás, táplálékkiegészítők terén is. Köszönöm a munkátokat, további sok sikert!”
„Rendszeresen látogatom az előadásaitokat, mert nagyon jók és érthetőek. Sokat segítenek megérteni és egyben, átfogóan látni a problémákat,és a megoldásokat is. Azóta nem vagyok megvezethető az orvosoknál. Tudom milyen vérképet csináltassak,hogyan étkezzem, milyen vitaminokat szedjek, vagy milyet ne. Az értékeim is csökkenek a diétát tartva. Másoknak is tudtam útmutatást adni általatok. A termékek szuperek, rendszeres fogyasztója vagyok.. Egyszóval hálás köszönet Nektek mindenért!”
„Én nemrég ‘találtam rátok’ két barátnőm ajánlása alapján, akik mindketten nagyon elégedettek. Számomra nagyon meglepő volt, hogy ilyen komplex elméletet hogyan tudtok egyszerűen, laikusok számára érthetően átadni, és praktikusan, a mindennapi életben alkalmazhatóvá tenni. Én már pár nappal bizonyos ételek elhagyása után nagy különbséget éreztem a közérzetemben. Remélem a hosszú távú céljaimat is ilyen szervezetten tudom majd elérni a segítségetekkel, miközben továbbra is finom ételeket ehetek   Köszönöm az elhivatott munkátokat!!”
Olvass tovább +

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!