Tápláló rakott ételek

Tápláló rakott ételek
2022.11.29.

A rakott ételek sokféleségét nehéz überelni!

Rakott zöldséges, rakott húsos-zöldséges, rakott halas-zöldséges, rakott májas-zöldséges ételek… egyik jobb mint a másik. Sok ország konyhájában létezik ez a műfaj, nem is véletlenül, hiszen nagy mennyiségben, kis erőfeszítéssel, nagyon finom és tápláló ételeket lehet készíteni.

Az angoloknál a pásztorpite vagy halas pite, az amerikaiknál a rengeteg féle „casserole”, az olaszoknál a lasagne, nálunk itthon pedig a rakott kelkáposzta vagy a rakott krumpli (csak, hogy néhány egyértelmű példát hozzunk).

Na de a történet itt nem áll meg: évszaktól függően készíthetünk pl. nyáron rakott kapros tököt darált hússal, vagy ősszel egy különleges fűszerezésű citrusos zöldséges rizzsel rakott sütőtököt (lásd: Ételöröm/Életöröm – Nutri-funkcionális receptek), esetleg rakott darálthúsos édesburgonyát vagy francia rozmaringos rakott burgonyát, mely friss rozmaringgal aromatizált növényi tejszínnel készül (lásd: Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyv 2.), továbbá rakott brokkolis-cukkinis-csirkét, mely egy paleo szemléletű AIP étrendbe is beilleszthető recept, vagy rakott kelkáposztát Haász Niki jóvoltából (lásd: Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyv 1.)

A HÁROM szakácskönyvünkben található egytálétel recepteket pedig már el sem kezdjük sorolni, a többi szuper halas, húsos, zöldséges, desszertes receptről már nem is beszélve…

Nagyon fontos volt, hogy bizonyos alapelvek mentén írjuk a könyveket, de a receptek egyszerűsége, könnyen elkészíthetősége is kardinális szempont volt a könyvek írásakor. Olyan recepteket szerettünk volna kreálni, melyeknek tényleg szívesen nekiállnak az olvasóink.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!