Süllős vacsora recept

Süllős vacsora recept
Rebeka
2021.03.11.
Közeledik a tavasz, nemsokára ellepi a piacokat a sok féle zsenge tavaszi zöldség 😋
A mai receptünk egy nagyon finom halas étel, ez a típusú hal pl. Tesco áruházakban rendszeresen kapható, de helyettesíthető egy szelet pisztránggal, harcsával, aranydurbinccsal vagy lazaccal. Ez egy kifejezetten alacsony szénhidráttartalmú étel, ízlés vagy anyagcsere-profil szerint fogyasszuk biztonságos keményítővel (pl. főtt quinoa, rizs, hajdina, köles vagy sült főzőbanán).
Közben szorgalmasan készülünk a következő programokra is: 
https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/
A RECEPT: 
Hozzávalók 2 adaghoz:
  • 2 db süllő filé
  • 1 db karalábé, hámozva cikkekre vágva
  • 4 db piros retek, cikkekre vágva
  • 1 db sárgarépa, felkarikázva
  • 1 csomag bébi spenót
  • 3 szál újhagyma, darabolva
  • 4 szelet füstölt zsírszalonna, felcsíkozva
  • 1 csokor petrezselyem, finomra vágva
  • 1 db fejes saláta
  • olívaolaj
  • citromlé
Elkészítés:
  1. Egy nagy, fedeles serpenyőben a szalonnát közepes lángon kiolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az újhagymát, a karalábét, a retket és a sárgarépát, enyhén sózzuk és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a spenótot, majd erre a zöldségágyra helyezzük a megsózott halszeleteket. Fedő alatt, kb. 5 perc alatt elkészül a hal.
  4. Megszórjuk a petrezselyemmel, kevés citromlevet is tehetünk rá.
  5. Fejes salátával kínáljuk, amit egy kevés olívaolajjal és citromlével ízesítettünk.
További recepteket szakácskönyveinkben találhattok:
https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas…/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!