Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Alacsonyabb szénhidrát és magasabb zsír bevitel esetén ismét néhány remek étel:
Darált marhahúsos pézsmatökös ragu (ízlés szerint készíthető pl. darált bárányhúsból is), fermentált káposztával. Zöldfűszerekkel ízesítetve: oregánó, kakukkfű, bazsalikom.
A másik étel egy villámgyors reggelinek vagy ebédnek is kiváló: sült kolbász (választhatunk helyette pl. véres vagy májas hurkát is) burgonyasalátával, rukkolával, fermentált zöldséggel.
A harmadik étel mindenképpen egy nagyobb, de ritkább projekt: sólet (gersli, azaz árpagyöngy nélkül készült!): A babot éjszakára beáztattam, reggel leöntöttem a vizet, majd újra beáztattam néhány órára. Használat előtt újra elöntöm a vizet. Hagyományosan a sólet füstölt marhahússal készül, de vannak családok ahol füstölt kacsával vagy libával készítik, én most füstölt sertéshússal csináltam és tojással. Hozzá sült pecsenye kacsacomb és kacsamell, illetve többféle fermentált zöldséget ettünk mellé (sárgarépa, tök és káposzta).
Ezek Van Noortwijk Laurien kolléganőnk saját anyagcsere-profiljának és ízlésének kedvező ételek. Inspiráció és ötletadás célt szolgálnak, pl. a szénhidrát csökkenthető, a köretek variálhatóak.
Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/5017299951654062
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!