Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó tanfolyam
Alkalmazott táplálkozástudományi ismeretek – 2021.02.05.
Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen. Pro és kontra.
KÜLÖNLEGES SZEMINÁRIUMI PROGRAMCSOMAG
Miért tűnik bizonyos összefüggések fényében igen “kérdésesnek”, ha a pajzsmirigy-működési zavarokat kizárólag és egyoldalúan pajzsmirigy-hormonok pótlásával “igyekszünk” orvosolni?!
Kapdi és Wolfe 1976-ban (!) arra jutottak, hogy ha egy Nő pajzsmirigy-hormonok pótlására szorul (indokolt vagy sem, ez másik kérdés lenne), akkor majd 2x-ére emelkedik az emlődaganat kialakulásának kockázata (F)! És ez még nem volt minden… ugyanez a kutatás azt is megállapította, hogy ha egy Nő min. 15 éve szedte már a hormonokat, ráadásul eközben […]
Csirkés curry, basmati rizzsel és fermentált zöldséggel
Mai receptünk egy fűszeres, gyömbéres kókusztejes csirkés curry, basmati rizzsel, friss korianderrel és Müller Ildi fermentált zöldségeivel Kókuszolajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért, curry fűszereket vagy curry pasztát és a kókusztejszínt. Most éppen csirkemell volt a mélyhűtőben, ezt felkockázva belekevertem a szószba és lefedve, kb. 15-20 perc alatt készre főztem, de lehet más […]
Az anyák D-vitaminszintje és a magasabb gyermeki IQ
Az anyák magasabb D-vitamin szintje magasabb IQ-t jelenthet a gyermekeiknél… 2020. november 2-án a Journal of Nutrition beszámolt a Seattle Gyermekkutató Intézet és a Tennessee Egyetem kutatói által készített tanulmány eredményeiről, amely összefüggést tárt fel az anyák terhesség alatti D-vitamin szintje és gyermekeik IQ-mutatói között. Melissa M. Melough és munkatársai 1503 várandós nő adatainak felhasználásával […]
A pajzsmirigy-alulműködés következményei 5. rész
Fáradtság, fáradékonyság és gyengeség: Gyakori pajzsmirigy alulműködés kapcsán a “fázósság”, hideg végtagok, a súlygyarapodás, vagy az izomgörcsök. A fáradtság, fáradékonyság általában korosztálytól függetlenül igen gyakran fordul elő a pajzsmirigy alulműködésben érintettek körében. Ilyenkor egy megelőzési célú pajzsmirigy alaplabort (TSH, szabad T4-T3, anti-TPO) érdemes kiegészíteni vas-transzferrin-ferritin és esetleg reverz T3 értékekkel. https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas…/
Átfogó, funkcionális szemléletű szakmai továbbképzés.
2021. február 5-én felnőttképzési nyilvántartási engedéllyel rendelkező, Tanúsítványt adó, célirányos továbbképzés indul Bartha Ákos szakmai vezetésével.
A képzési program kiemelt célja, hogy megismertesse a Résztvevőkkel a modern táplálkozás- és élelmiszertudomány alapjait, fejlődését, alkalmazott irányvonalait és jövőbeni lehetőségeit; több tudományos szemszögből megközelítve, kiemelkedően elismert szakértők tolmácsolásában.
Célunk továbbá, hogy kapcsolódási pontokat mutassunk a meglévő, hagyományos ismeretek és speciális kiegészítő megközelítések között: például terápiás célú és funkcionális étrendek, valamint kapcsolódó laborvizsgálatok és táplálékkiegészítők vonatkozásában is.
A képzéssel emellett célunk megerősíteni a hazai funkcionális egészségfejlesztés alapjait, hidat építve a hagyományos orvoslás és a tudományosan alátámasztott, természetes módszerek között.
Fontos plusz érték, hogy a mi kurzusainkon való részvétellel a nálunk tanulók számára szakmai támogató jelleggel a későbbiek során is egy olyan zárt szakmai csoportot tartunk fenn, ahol kérdezhetnek tőlünk és egymással is információt cserélhetnek.
Úgy véljük, hogy ez egy olyan egyedi minőség, amely jelentősen megnöveli a kurzusaink piaci értékét. Hiszen nem csak a képzés alatt biztosítunk egy hiteles és progresszív szemléletű szakmai bázist, hanem – egyébként egyedülálló módon – a későbbiek során is továbbfejlődési lehetőséget kínálunk!
A képzés elsődleges célcsoportja az egészségügy/táplálkozástudomány/élelmiszertudomány/sporttudomány valamely területén tevékenykedő szakemberek.
alapító tulajdonos – szakmai vezető az élelmiszertudományok doktor-jelöltje, élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató, vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő
Dietetikus
hatóanyag-szakértő, termékfejlesztő
orvos-természetgyógyász
A képzés két, egymásra épülő részből áll:
Az alkalmazott táplálkozástudomány története, fejlődése, modern gyakorlata és irányvonalai; Kapcsolódó egészségügyi ismeretek:
• Alapvetően kapcsolódó egészségügyi ismeretek (emésztőrendszer, hormonrendszer, idegrendszer, általános belgyógyászat) • Jellemző táplálkozási szokások, mintaétrendek független összehasonlítása • Evolúciós és antropológiai megközelítések ismertetése • Kapcsolódó tudományok rövid áttekintése (élelmiszertudomány, gyógyszerészet, dietetika)
Az emberi táplálkozás élettani hatásaival kapcsolatos ismeretek; Táplálékkiegészítők és gyógynövények bizonyos hatóanyagai, valamint felhasználási területeik: • Makro- és mikrotápanyagok (ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek) szerepe a táplálkozás-élettanban • Élelmiszerbiológiai megközelítések • Funkcionális (emésztési) diszfunkciók, zavarok és betegségek a táplálkozásban • Ételallergiák tudományos háttere és a hypoallergén étrend • Ételintoleranciák háttere és jelenleg kapcsolódó megközelítéseik • Terápiás célú étrendek • Alap-labor eredmények elemzése és kiértékelése/értelmezése táplálkozás-élettani szempontból • A modern táplálkozástudomány ágainak kritikus és célzott megismerése, illetve kapcsolata bizonyos orvosi, illetve természetgyógyászati megközelítésekkel.
Esettanulmányok bemutatása funkcionális, biomedikális és bioidentikus módszereken keresztül; Táplálékkiegészítők és gyógynövények hatóanyagai, valamint célzott, megoldásorientált és táplálkozással összefüggő felhasználásuk:
• Táplálkozásmenedzsment • Funkcionális étrendi felmérések, funkcionális egészségfejlesztés • Bizonyos egészségügyi kihívásokhoz kapcsolódó funkcionális étrendi protokollok (emésztőrendszeri és hormonális egyensúlyok, metilációs folyamatok, stb.) • Kiegészítő laborvizsgálatok kiértékelése és értelmezése (táplálkozás-élettani szempontból) • Táplálékkiegészítők és gyógynövények kapcsolódó, komplex ismeretei • Emésztőrendszer pre- és probiotikumai • Speciális autoimmun betegségekre vonatkozó további eliminációs diéták • Nutrigenomika és nutrigentika, a jövő táplálkozása • Táplálkozás és szabadidősport: összefüggések, alkalmazott megközelítések • Esettanulmányok elemzése, csoportos gyakorlatok • Terápiás célú étrendek (azaz tudományosan bizonyított “gyógyétrendek”) -időszakos böjt és időben korlátozott étkezés
Képző által készített előzetes tudásmérés által történik.
A tudásmérés értékelését a képző saját hatáskörben határozta meg és értékeli ki (előzetes vizsgateszt – tudásfelmérő).
Legalább középfokú iskolai végzettség (dokumentummal igazolva) és az előzetes tudásfelmérő sikeres teljesítése. Egészségügyi/táplálkozástudományi/élelmiszertudományi/sporttudományi alapismeretek erősen preferáltak, mivel a képzés NEM alapképzés!
+ írásbeli vizsga + tanúsítvány:
(vagy 1 éven belül itt végzetteknek) kedvezményesen (max. 3 fő számára):
korábbi képzések végzett résztvevői számára (max. 3 fő számára) kedvezményesen:
A képzés időtartama 7 nap: 10.00-18.00 óra között, összesen 48 óra (18+30 óra)
Képzési napok:
1.hétvége: 2021. február 5-6-7. (P-SZO-V)
2.hétvége: 2021. március 6-7. (SZO-V)
3.hétvége: 2021. március 27-28. (SZO-V)
Oktatás helyszíne: a majdani érvényben lévő járványügyi rendelkezések értelmében vagy online VAGY helyszínen lesz megtartva. Jelenleg mi online képzésre készülünk!
Felnőttképzést végző intézmény adatai:
HAJÓRÉV Kft.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001760/2018 Cégjegyzékszáma: 13-09-062199 Székhelye: 2170 Aszód, Kossuth Lajos utca 13. Képviselője: Bartha Ákos ügyvezető
Ügyfélszolgálat: info@taplalkozasbeallitas.hu
2021. január 20.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a képzés igen limitált létszámmal (maximum 40 fő) kerül megszervezésre. A várható túljelentkezés miatt a teljesítés sorrendje is számít a tényleges felvételt illetően! Az előleget a sikeres tesztkitöltést követően kiállított előlegszámla alapján 8 napon belül szükséges rendezni.
A képzés kötelező vizsgával zárul!
Fontos megjegyzés: a képzésnek idő-, kompetencia-, szerzői jogi és kapacitáskorlátok miatt NEM része a Táplálkozás-Beállítás™ egyéni anyagcsere-profiljainak és ehhez kapcsolódó étrendi rendszerének ismertetése. A képzés ismeretanyaga ettől függetlenül is igen széleskörű, átfogó, hiánypótló és teljesen egyedi. A Táplálkozás-Beállítás™ az AvaloMedica cégcsoport védjegyeztetett szellemi tulajdona.
Felnőttképzési Adatkezelési Tájékoztató megtekintése
A képzés elvégzésével indítható-e táplálkozási tanácsadó vállalkozás?
Mi tanúsítványt nyújtó és engedélyezett szakmai továbbképzést biztosítunk, mely önmagában és szakirányú felsőfokú oklevél (okleveles táplálkozástudományi szakember vagy dietetikusi végzettség) nélkül nem alkalmas szigorú értelemben vett táplálkozási tanácsadást végző vállalkozás indítására.
A hallgatóink túlnyomó többsége rendelkezik dietetikusi vagy Msc táplálkozástudományi, illetőleg kapcsolódó egészségügyi területeken szerzett felsőfokú végzettséggel. A képzés elvégzéséhez ezek megléte nem bemeneti követelmény, ugyanakkor mi javasoljuk valamelyik végzettség meglétét ezek közül, hogy ha valaki kifejezetten a FEOR szerinti táplálkozási tanácsadást, dietetikusi tevékenységet kíván folytatni, hiszen előírás a megléte.
Egyéb vonatkozásban, min. középfokú végzettség meglétével és mintegy kiegészítő kompetenciaként azonban lehet alkalmazni a továbbképzésünkön tanultakat, pl. egy személyi edző, vagy szakács esetében, de kifejezetten és hivatalosan “táplálkozási tanácsadási/dietetikai” szolgáltatást “csupán” ezekkel a végzettségekkel rendelkező személyek a hatályos előírás szerint nem végezhetnek.
Összegezvén tehát: hivatalos és engedélyezett felnőttképző intézményként elsősorban továbbtanulni érdemes hozzánk jönni, azonban az már a tanulók felelőssége, hogy a való életben a jogszabályoknak megfelelő végzettséggel (előírt felsőfokú oklevéllel) rendelkezzenek a kifejezetten táplálkozási tanácsadást nyújtó vállalkozásukhoz és számlaképesek legyenek ebben a formában.
További információk: Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1pl%C3%A1lkoz%C3%A1studom%C3%A1nyi_szakember Dietetikusokra vonatkozó szakmai előírások (szigorúbbak, mint az Msc esetében, mivel alacsonyabb fokozatot jelent): https://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/vk.pdf
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!