Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó worksop
Alkalmazott táplálkozástudományi ismeretek – 2021.02.05.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
KÜLÖNLEGES SZEMINÁRIUMI PROGRAMCSOMAG
Különleges húsleves recept
Különleges recept a hétvégére: Soto ayam: Soto (leves) + ayam (csirke) Imádjuk a húsleveseket! Csontokból, egyéb alkatrészekből és zöldségekből főzött leveknek a világ számtalan pontján van hagyománya, ez alól az indonézek sem kivételek Ez a leves tele van frissen őrölt fűszerekkel, nagyon különleges étel. Csodaszép sárga színét a kurkumától kapja, mi friss kurkuma gyökér […]
Funkcionális székrekedés Kismamáknál
Funkcionális székrekedés Kismamáknál: 4X gyakoribb, mint az átlag populációban. Jó hír azonban, hogy 4 klinikai vizsgálat bizonyítja a Lactobacillus reuteri DSM17938 hatásosságát e tekintetben, amiből 2 placebo-kontrollált kettősvak; Ez a törzs (pl. BioGaia termékekben) nemzetközi ajánlással rendelkezik felnőttek esetén funkcionális székrekedésben.
Q10 pótlás férfi meddőségben
A Q10 koenzim célzott pótlása ígéretesnek tűnik a férfi meddőség kezelésében is: A The Journal of Urology 2009 júliusi száma Mohammad Reza Safarinejad (az iráni Teherán Shahid Beheshti Egyetemről) cikkét tette közzé, amely arról számolt be, hogy a Q10 koenzimmel (coQ10) történő 6 hónapos kiegészítés több aspektusból is javította a férfiak termékenységi mutatóit. A […]
A szelén szerepe a fogantatásában és várandósság idején
Számos fórumon hangoztattuk már (pl. orvosi konferenciákon is), hogy ideahaza államilag támogatottan kellene minden tojásnak szelénesnek lennie. A szelén (Se) az emberi test létfontosságú folyamatainak megfelelő működéséhez elengedhetetlen nyomelem. Számos szelenoprotein és szelénfüggő enzim támogatója, ezek közül egyik a glutation-peroxidáz, amely a sejtmembránokat védi a káros hatásoktól. A szelén olyan biológiai folyamatokat támogat, melyek különböző életfolyamatok […]
Átfogó, funkcionális szemléletű szakmai továbbképzés.
2021. február 5-én felnőttképzési nyilvántartási engedéllyel rendelkező, Tanúsítványt adó, célirányos továbbképzés indul Bartha Ákos szakmai vezetésével.
A képzési program kiemelt célja, hogy megismertesse a Résztvevőkkel a modern táplálkozás- és élelmiszertudomány alapjait, fejlődését, alkalmazott irányvonalait és jövőbeni lehetőségeit; több tudományos szemszögből megközelítve, kiemelkedően elismert szakértők tolmácsolásában.
Célunk továbbá, hogy kapcsolódási pontokat mutassunk a meglévő, hagyományos ismeretek és speciális kiegészítő megközelítések között: például terápiás célú és funkcionális étrendek, valamint kapcsolódó laborvizsgálatok és táplálékkiegészítők vonatkozásában is.
A képzéssel emellett célunk megerősíteni a hazai funkcionális egészségfejlesztés alapjait, hidat építve a hagyományos orvoslás és a tudományosan alátámasztott, természetes módszerek között.
Fontos plusz érték, hogy a mi kurzusainkon való részvétellel a nálunk tanulók számára szakmai támogató jelleggel a későbbiek során is egy olyan zárt szakmai csoportot tartunk fenn, ahol kérdezhetnek tőlünk és egymással is információt cserélhetnek.
Úgy véljük, hogy ez egy olyan egyedi minőség, amely jelentősen megnöveli a kurzusaink piaci értékét. Hiszen nem csak a képzés alatt biztosítunk egy hiteles és progresszív szemléletű szakmai bázist, hanem – egyébként egyedülálló módon – a későbbiek során is továbbfejlődési lehetőséget kínálunk!
A képzés elsődleges célcsoportja az egészségügy/táplálkozástudomány/élelmiszertudomány/sporttudomány valamely területén tevékenykedő szakemberek.
alapító tulajdonos – szakmai vezető az élelmiszertudományok doktor-jelöltje, élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató, vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő
Dietetikus
hatóanyag-szakértő, termékfejlesztő
orvos-természetgyógyász
A képzés két, egymásra épülő részből áll:
Az alkalmazott táplálkozástudomány története, fejlődése, modern gyakorlata és irányvonalai; Kapcsolódó egészségügyi ismeretek:
• Alapvetően kapcsolódó egészségügyi ismeretek (emésztőrendszer, hormonrendszer, idegrendszer, általános belgyógyászat) • Jellemző táplálkozási szokások, mintaétrendek független összehasonlítása • Evolúciós és antropológiai megközelítések ismertetése • Kapcsolódó tudományok rövid áttekintése (élelmiszertudomány, gyógyszerészet, dietetika)
Az emberi táplálkozás élettani hatásaival kapcsolatos ismeretek; Táplálékkiegészítők és gyógynövények bizonyos hatóanyagai, valamint felhasználási területeik: • Makro- és mikrotápanyagok (ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek) szerepe a táplálkozás-élettanban • Élelmiszerbiológiai megközelítések • Funkcionális (emésztési) diszfunkciók, zavarok és betegségek a táplálkozásban • Ételallergiák tudományos háttere és a hypoallergén étrend • Ételintoleranciák háttere és jelenleg kapcsolódó megközelítéseik • Terápiás célú étrendek • Alap-labor eredmények elemzése és kiértékelése/értelmezése táplálkozás-élettani szempontból • A modern táplálkozástudomány ágainak kritikus és célzott megismerése, illetve kapcsolata bizonyos orvosi, illetve természetgyógyászati megközelítésekkel.
Esettanulmányok bemutatása funkcionális, biomedikális és bioidentikus módszereken keresztül; Táplálékkiegészítők és gyógynövények hatóanyagai, valamint célzott, megoldásorientált és táplálkozással összefüggő felhasználásuk:
• Táplálkozásmenedzsment • Funkcionális étrendi felmérések, funkcionális egészségfejlesztés • Bizonyos egészségügyi kihívásokhoz kapcsolódó funkcionális étrendi protokollok (emésztőrendszeri és hormonális egyensúlyok, metilációs folyamatok, stb.) • Kiegészítő laborvizsgálatok kiértékelése és értelmezése (táplálkozás-élettani szempontból) • Táplálékkiegészítők és gyógynövények kapcsolódó, komplex ismeretei • Emésztőrendszer pre- és probiotikumai • Speciális autoimmun betegségekre vonatkozó további eliminációs diéták • Nutrigenomika és nutrigentika, a jövő táplálkozása • Táplálkozás és szabadidősport: összefüggések, alkalmazott megközelítések • Esettanulmányok elemzése, csoportos gyakorlatok • Terápiás célú étrendek (azaz tudományosan bizonyított “gyógyétrendek”) -időszakos böjt és időben korlátozott étkezés
Képző által készített előzetes tudásmérés által történik.
A tudásmérés értékelését a képző saját hatáskörben határozta meg és értékeli ki (előzetes vizsgateszt – tudásfelmérő).
Legalább középfokú iskolai végzettség (dokumentummal igazolva) és az előzetes tudásfelmérő sikeres teljesítése. Egészségügyi/táplálkozástudományi/élelmiszertudományi/sporttudományi alapismeretek erősen preferáltak, mivel a képzés NEM alapképzés!
+ írásbeli vizsga + tanúsítvány:
(vagy 1 éven belül itt végzetteknek) kedvezményesen (max. 3 fő számára):
korábbi képzések végzett résztvevői számára (max. 3 fő számára) kedvezményesen:
A képzés időtartama 7 nap: 10.00-18.00 óra között, összesen 48 óra (18+30 óra)
Képzési napok:
1.hétvége: 2021. február 5-6-7. (P-SZO-V)
2.hétvége: 2021. március 6-7. (SZO-V)
3.hétvége: 2021. március 27-28. (SZO-V)
Oktatás helyszíne: a majdani érvényben lévő járványügyi rendelkezések értelmében vagy online VAGY helyszínen lesz megtartva. Jelenleg mi online képzésre készülünk!
Felnőttképzést végző intézmény adatai:
HAJÓRÉV Kft.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001760/2018 Cégjegyzékszáma: 13-09-062199 Székhelye: 2170 Aszód, Kossuth Lajos utca 13. Képviselője: Bartha Ákos ügyvezető
Ügyfélszolgálat: info@taplalkozasbeallitas.hu
2021. január 20.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a képzés igen limitált létszámmal (maximum 40 fő) kerül megszervezésre. A várható túljelentkezés miatt a teljesítés sorrendje is számít a tényleges felvételt illetően! Az előleget a sikeres tesztkitöltést követően kiállított előlegszámla alapján 8 napon belül szükséges rendezni.
A képzés kötelező vizsgával zárul!
Fontos megjegyzés: a képzésnek idő-, kompetencia-, szerzői jogi és kapacitáskorlátok miatt NEM része a Táplálkozás-Beállítás™ egyéni anyagcsere-profiljainak és ehhez kapcsolódó étrendi rendszerének ismertetése. A képzés ismeretanyaga ettől függetlenül is igen széleskörű, átfogó, hiánypótló és teljesen egyedi. A Táplálkozás-Beállítás™ az AvaloMedica cégcsoport védjegyeztetett szellemi tulajdona.
Felnőttképzési Adatkezelési Tájékoztató megtekintése
A képzés elvégzésével indítható-e táplálkozási tanácsadó vállalkozás?
Mi tanúsítványt nyújtó és engedélyezett szakmai továbbképzést biztosítunk, mely önmagában és szakirányú felsőfokú oklevél (okleveles táplálkozástudományi szakember vagy dietetikusi végzettség) nélkül nem alkalmas szigorú értelemben vett táplálkozási tanácsadást végző vállalkozás indítására.
A hallgatóink túlnyomó többsége rendelkezik dietetikusi vagy Msc táplálkozástudományi, illetőleg kapcsolódó egészségügyi területeken szerzett felsőfokú végzettséggel. A képzés elvégzéséhez ezek megléte nem bemeneti követelmény, ugyanakkor mi javasoljuk valamelyik végzettség meglétét ezek közül, hogy ha valaki kifejezetten a FEOR szerinti táplálkozási tanácsadást, dietetikusi tevékenységet kíván folytatni, hiszen előírás a megléte.
Egyéb vonatkozásban, min. középfokú végzettség meglétével és mintegy kiegészítő kompetenciaként azonban lehet alkalmazni a továbbképzésünkön tanultakat, pl. egy személyi edző, vagy szakács esetében, de kifejezetten és hivatalosan “táplálkozási tanácsadási/dietetikai” szolgáltatást “csupán” ezekkel a végzettségekkel rendelkező személyek a hatályos előírás szerint nem végezhetnek.
Összegezvén tehát: hivatalos és engedélyezett felnőttképző intézményként elsősorban továbbtanulni érdemes hozzánk jönni, azonban az már a tanulók felelőssége, hogy a való életben a jogszabályoknak megfelelő végzettséggel (előírt felsőfokú oklevéllel) rendelkezzenek a kifejezetten táplálkozási tanácsadást nyújtó vállalkozásukhoz és számlaképesek legyenek ebben a formában.
További információk: Wikipédia: https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1pl%C3%A1lkoz%C3%A1studom%C3%A1nyi_szakember Dietetikusokra vonatkozó szakmai előírások (szigorúbbak, mint az Msc esetében, mivel alacsonyabb fokozatot jelent): https://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/vk.pdf
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!