Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Volt a hűtőben egy negyed csomag angolzeller, egy fél brokkoli, egy kis méretű padlizsán és egy csokor petrezselyem. Amolyan „maradékmentős” ételt akartam készíteni, hogy helyet csináljak a friss alapanyagoknak. Padlizsánt nagyon ritkán vásárolok, mert nem tartozik a kedvenc zöldségeim közé, de meg kell hagyni, hogy nagyon sokoldalúan elkészíthető. Enyhe ízéből és szivacsos állagából eredően sokféle fűszerezés jól áll neki és istenien magába szívja az ízeket. Egy keleties ihletésű, ámde itthon is gyakran használt alapanyagokból főztem ebédet.
A recept:
A padlizsánt felszeleteljük, tálba tesszük. Meglocsoljuk 4 ek. olivaolajjal (lehet kevesebbet is használni, én így szeretem), és megszórjuk 1,5 tk. fokhagymaporral, 1 tk. hagymaporral, 1 tk. szárított borsikafűvel, 1 tk. szárított majorannával, 1/2 tk. őrölt köménnyel, pár csipet sóval és 1 csipet őrölt fehér borssal, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire téve kb. 25 percig sütjük 180 fokon. Közben megfőzzük a basmati rizst (rizs helyett, pl. quinoa, köles vagy hajdina is jó). Egy serpenyőben kevés kókuszzsíron megpirítjuk a szeletelt angolzellert és az apróra vágott brokkolit, kevés sóval és fél deci vízzel felöntve puhára pároljuk. Tálaláskor a rizsre tesszük a zelleres brokkolit, arra a fűszeres padlizsánt. Az egészet megszórjuk petrezselyemmel (vagy ízlés szerint más friss zöldfűszerrel). Én adtam hozzá még 4 szem kis darabokra tört diót és pár szem kis kockákra vágott cukrozatlan aszalt fügét is.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!