Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Az étrendemben a legnagyobb változatosságot (azon túl, hogy sokféle alapanyagot használok), egyrészről a fűszerezéssel tudom elérni, másrészről a köretekkel. Ebben a kategóriában tudok a legkreatívabb lenni. Az évek során kialakult kedvenc köret receptjeimet újra és újra elkészítem, és néha még változtatok is rajtuk, pl. évszaktól függően. Néhány recept ezek közül még a szakácskönyvekben is helyet kapott.
Kedvenceim közül az egyik legegyszerűbb, a sokunk által imádott burgonyasaláta! Vannak akik a majonézes tábort erősítik és vannak akik az ecetes burgonyasalátát pártolják. Az én kedvencem valahol a kettő között helyezkedik el (bár mindkettőt külön-külön is nagyon kedvelem).
Mi kell hozzá?
A sós vízben megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, összekeverjük a többi hozzávalóval és kész is! Ha esetleg szigorú paleolit autoimmun protokollt követsz, készítsd sima burgonya helyett, fehérhúsú édesburgonyából, az is nagyon finom! A burgonyasalátáról azt is érdemes tudni, hogy a visszahűtése során rezisztens, azaz emésztésnek ellenálló keményítő keletkezik benne, mely pozitívan hathat a vércukor- és inzulin szintünkre, illetve a jótékony bélbaktériumokat is táplálja.
Néhány kedvenc köret receptem (melyek a szakácskönyvekben is megtalálhatóak):
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!