Burgonyasaláta recept

Burgonyasaláta recept
2022.12.08.

Az étrendemben a legnagyobb változatosságot (azon túl, hogy sokféle alapanyagot használok), egyrészről a fűszerezéssel tudom elérni, másrészről a köretekkel. Ebben a kategóriában tudok a legkreatívabb lenni. Az évek során kialakult kedvenc köret receptjeimet újra és újra elkészítem, és néha még változtatok is rajtuk, pl. évszaktól függően. Néhány recept ezek közül még a szakácskönyvekben is helyet kapott.

Kedvenceim közül az egyik legegyszerűbb, a sokunk által imádott burgonyasaláta! Vannak akik a majonézes tábort erősítik és vannak akik az ecetes burgonyasalátát pártolják. Az én kedvencem valahol a kettő között helyezkedik el (bár mindkettőt külön-külön is nagyon kedvelem).

Mi kell hozzá?

  • 50-60 dkg kifliburgonya (saláta burgonya),
  • 2-3 ek. majonéz,
  • 1 ek. mustár,
  • 1 ek. citromlé,
  • 1 kis csokor finomra vágott snidling vagy egy 1/2 apróra kockázott lilahagyma,
  • só és bors

A sós vízben megfőtt burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, összekeverjük a többi hozzávalóval és kész is! Ha esetleg szigorú paleolit autoimmun protokollt követsz, készítsd sima burgonya helyett, fehérhúsú édesburgonyából, az is nagyon finom! A burgonyasalátáról azt is érdemes tudni, hogy a visszahűtése során rezisztens, azaz emésztésnek ellenálló keményítő keletkezik benne, mely pozitívan hathat a vércukor- és inzulin szintünkre, illetve a jótékony bélbaktériumokat is táplálja.

Néhány kedvenc köret receptem (melyek a szakácskönyvekben is megtalálhatóak):

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!