Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Költői kérdés (nyilván mi tudjuk a választ): nem lehetséges-e, hogy nagyon nem a zsírfogyasztásra kellene a figyelmünket fókuszálni, hanem valamilyen más élelmiszer-csoportokra, amelyeknek a fogyasztása annyira emelkedett, mint például a szívhalálozás??? És itt bizony nem fogjuk megtalálni se a birkacombot, se a mangalica szalonnát, se a Minótaurusz- velőt és sajnos a szürkemarha szalámit sem).
A szívkoszorúér-betegséget régi időkben a cukorbetegség „komplikációjaként” tartották számon. Akkor, amikor az orvosok még igyekeztek holisztikusan is gondolkozni. Mind a szívkoszorúér-betegség, mind a cukorbetegség több közös okra vezethető vissza: például a fehér cukorra és a finomított szénhidrátokra, valamint a hasnyálmirigy túlzott ingerlésre és az ennek következtében kialakuló láncreakciókra. Ha például itt utánanézünk, hogy miként változott a cukorfogyasztása az elmúlt száz évben, nos akkor meg is fogjuk találni azt a bizonyos minimum tízszeres emelkedést.
Csak egy dolog változott hasonlóan, ez pedig az egészségtelen zsírok fogyasztása (hidrogénezett és kémiai eljárásokkal kezelt növényi olajok, mint például a margarin, a szójaolaj, az olcsó napraforgó-olajok, stb), ami a hibás és ellentmondásos közegészségügyi és orvosi ajánlások következménye. Valamint az erre rájátszó élelmiszer-lobbi „áldásos” összjátékának köszönhető. A margarinokban található úgynevezett transzzsíroknál nagyobb egészségkárosító anyagokat nehéz találni. Szerencsére dédnagyanyámat még nem érte el az a „jó tanács”, hogy használjon margarint és süssön finomított napraforgó-olajban, így hát szépen megette a saját maga nevelt zsírosabb csirkefarhátat és megpárolta a káposztáját sertészsíron, majd elaludt álmában 94 éves korában.
Te mostanában hány ilyen emberi „halálesetet” hallottál a környezetedből?
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!