Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
Gyümölcsök alacsony FODMAP étrendben
Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mennyi gyümölcsöt lehet enni az alacsony FODMAP étrend alatt…
Alacsony FODMAP étrend hatásai IBS-en túl
Az alacsony FODMAP étrend a betegek 50-80%-ánál rövid távon terápiás választ eredményez…
Mikrobiom 2. rész
Bejegyzéssorozatunk második része…
Lehetséges okok a női infertilitás hátterében
Meddőségi kihívásokkal gyakran találkozunk a konzultációkon női és férfi oldalon egyaránt…
Marhahús pogácsa, gombamártás, avokádókrém, kevert saláta & sütőben sült krumpli
Ezen a tányéron kevés szénhidrátban gazdag étel található (a krumpli), viszont magas zsír- és/vagy fehérjetartalmú több is (marhahús, avokádó, olívaolaj, vaj). Ezen kívül többféle alacsony CH-tartalmú szezonális zöldséget is használtam (gomba, uborka, retek, saláta, petrezselyem). Markáns anyagcsere-típusoknak kimondottan kedvére való lehet ez az étel!
Hozzávalók 2 személyre:
Alaposan összegyúrjuk és serpenyőben az olajon, az ízlésünknek megfelelően kisütjük (medium, rare, well done, stb.)
Egy serpenyőben a vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, pár perc után pedig a gombát. Sózzuk és borsozzuk és nagy lángon kb. 5 percig pirítjuk (a víz nagy részét elfőzzük). Ekkor felöntjük a növényi tejjel, hozzákeverjük a petrezselymet és a rizslisztet, simára keverjük és 3-4 percig kevergetve főzzük amíg besűrűsödik a mártás.
Mindent összekeverünk és kész is a saláta!
Mindent összekeverünk és kész is az avokádó krém!
A szeletelt krumplit tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal és sózzuk, átforgatjuk és sütőpapírral bélelt rácsra tesszük úgy, hogy ne érjenek össze. 180 fokos sütőben (felső-légkeverésen) a legfelső sínre helyezzük és kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna lesz.
Még több egészséges, változatos és szezonális receptért keressétek a Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyveket a webshopban!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!