Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Fermentálás egyszerűen
Hidegrázást kaptam a fermentálás gondolatától is, mert az élt bennem, hogy a nagy munka eredmènye simàn a kukába kerül, ha nem vagyunk írtózatosan tehetségesek és egyidejűleg mind a tizenkét olymposi isten elsődleges kegyeltjei.
Aztán úgy alakult, hogy picit hosszabban morfondíroztam a fenti együttálás mikéntjén, míg arra nem jutottam, hogy miért is ne lehetnék mindkettő egyszerre.
A gondolatsor eredménye meg is született és meg is örökíttetett és mondhatom, igen jól sikeredett…de minden szentnek maga felé hajlik a keze, tehát muszáj elmondani kissé objektívebben, hogy a puhulásra hajlamos zöldségek bizony meg is puhultak mind egy szálig…mivel nagyon finom lett a végeredmény, a puha zöldségek nem voltak számunkra zavaróak, de a roppanósak sokkal nagyobb ízélményt nyújtottak…úgyhogy legközelebb csak répa, retek és karalábé kerül bele.
Így készült:
A zöldsègeket meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk és megtisztított csatos üvegbe tesszük.
2%-os visszahűtött sóoldattal leöntjük úgy, hogy az lepje el a zöldségeket ( a vizet felforraljuk és 100ml-enként 2g parajdi sót teszünk bele).
Lezárjuk az üvegeket és edényt teszünk alàjuk, mert vizet fognak engedni (én naponta egyszer nyitottam ki az üvegeket, de nem zártak tökéletesen, úgyhogy könnyedén tudott távozni a felesleges oldat). 5-6 nap alatt készül el.
Amint elérte a kívánt ízt, tegyük hűtőbe.
Vaspál Melinda kolléganőnk
Elérhető, professzionális videónk a témában:
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!