Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
Gyümölcsök alacsony FODMAP étrendben
Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mennyi gyümölcsöt lehet enni az alacsony FODMAP étrend alatt…
Alacsony FODMAP étrend hatásai IBS-en túl
Az alacsony FODMAP étrend a betegek 50-80%-ánál rövid távon terápiás választ eredményez…
Mikrobiom 2. rész
Bejegyzéssorozatunk második része…
Lehetséges okok a női infertilitás hátterében
Meddőségi kihívásokkal gyakran találkozunk a konzultációkon női és férfi oldalon egyaránt…
Fűszeres, pikáns és nagyon finom kurkumás-gyömbéres tenger gyümölcsei leves kókusztejszínnel és zöldségekkel – amely egy tápanyag- és antioxidáns bomba
A gyömbérben, a kurkumában és a bazsalikomban is találunk értékes fitotápanyagokat, a zöldségek rostban gazdagok, a tenger gyümölcsei pedig szelénben, jódban, magnéziumban, rézben, vasban, cinkben (satöbbi) gazdagok, emellet könnyen emészthető fehérjeforrás! Alacsony FODMAP-étrendbe beilleszthető, a burgonya kihagyásával paleo szemléletű AIP-ban is fogyasztható!
Hozzávalók 4-6 személyre:
Az olajon néhány percig pirítjuk a répát, a burgonyát, az újhagymát és a gyömbért, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a reszelt kurkumát és 15-20 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a zöldbabot, a kókusztejszínt, a bazsalikomot, újra megsózzuk és további 10-15 perc alatt készre főzzük. Kevés lime vagy citromlével meglocsolva tálaljuk. A friss kurkumát az Ázsia Bt-ben vásároltam, ha érdekel a thai bazsalikom, akkor az is beszerezhető ott. Az európai bazsalikomhoz képest enyhén ánizsos íze van!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!