Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Nagyon divatosak manapság a bowl-ok, és lássuk be, valóban remek ételeket lehet készíteni mindenféle “összedobált” zöldségből, egy kis hússal/hallal/tojással/májjal valamint gluténmentes gabonával (utóbbi markáns profil esetén el is hagyható) kombinálva.
A bowlok jellemzően úgy állnak össze, hogy legalúl van a hűtött (vagy meleg) gabona, rajta vegyesen többfajta zöldség összedarabolva: pl saláta, cékla, sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, uborka, avokádó stb, a tetejére pedig mehet a grillezett/sült hús/hal vagy főtt tojás.
Ha nagyon cifrázni szeretnénk, és ha megtehetjük, akkor miért is ne, darabolhatunk pár szem diót/mandulát/fenyőmagot stb fűszer jelleggel és megszórhatjuk frissen vágott zöldfűszerrel is.
Öntet gyanánt kerülhet rá gluténmentes szójaszósz, házi majonéz, citromos/fokhagymás olívaolaj stb.
A lényeg: akár maradékokból is percek alatt összedobhatunk egy ínycsiklandó, tápanyagdús ételt.
Jelen esetben egy étteremben választottam ezt a megoldást: kölessel készült, volt rajta saláta, cékla, sütőtök, csicseriborsó, csirkemell és fenyőmag. Az eredeti öntet majonéz volt hozzá, amit én nem igazán kedvelek, így szójaszószt kértem helyette…de olívaolajjal/citromlével is remek lett volna.
Vaspál Melinda kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!