Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
E- és C-vitamin hatása a férfi meddőségre
Az E-vitamin és a C-vitamin antioxidánsok hatékonysága a férfi meddőségre nem egyértelmű…
Hogyan tesztelik az élelmiszerek FODMAP tartalmát?
A Monash Egyetem vezető szerepet tölt be az élelmiszerek FODMAP tartalmának elemzésében…
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Receptek alacsonyabb szénhidrát és magasabb zsír bevitelére
Az első étel: tépett marhahús (nyak, stefánia vagy comb), melyet öntöttvas edényben, hozzáadott zsiradékkal (pl. marhacsontvelővel, alaplével és fűszerekkel készítünk el lassan és alacsony hőfokon. Hozzá fogyasszunk ízlés szerint zöldségeket, salátát, fermentált zöldséget!
A másik étel egy szarvas osso bucco. Az osso bucco hagyományosan borjúlábszárból készül. A lábszár szeleteket alaplében vagy vízben, fűszerek hozzáadásával készítjük el. Mellé sült tököt készítettünk (értékes színanyagokban gazdag), mentás borsót és pár szem gluténmentes gnocchit (elhagyható természetesen, magam is kiváncsiságból vettem egyszeri kipróbálásra. A 3. szakácskönyvünkben az egyik harcsa ételhez van egy burgonya alapú, maniókalisztes gnocchi recept).
A harmadik étel pedig egy angol zeller, répa és hagyma alapú (ezt a gasztronómiában úgy nevezik, hogy mirepoix) paradicsomos darálthúsos ragu (mely ízlés szerint készíthető darált pulyka, bárány, marha vagy csirkecombból). Hozzá kevés maradék édesburgonya és hideg basmati rizs (visszahűtött rizs, így megfelelő rezisztens keményítő forrás), illetve sült karfiol volt.
A fenti ételek közül több recept szerepel szakácskönyveinkben is, melyek elérhetőek a webshopban: https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4942793849104673
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!