Tojás-tortilla májkrémmel-hagymával-rukkolával töltve

Tojás-tortilla májkrémmel-hagymával-rukkolával töltve
2016.09.07.
Tojás-tortilla:

2 db tojást és egy + sárgáját sóval, kakukkfűvel (ízlés szerint fűszerezhető) felvertem, majd lepényként serpenyőben megsütöttem. Kókuszzsírt használtam a sütéshez. NEM raktam hozzá semmilyen gluténmentes lisztet!

Májkrém (2 főre):

egy fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát felaprítottam, 10-15 dkg májat(kacsa/nyúl/csirke, én kacsamájat használtam) darabokra vágtam. A hagymát és a fokhagymát serpenyőben gheen megpirítottam, majd hozzáadtam a májat is. (7-10 perc sütés) A hagymás májat aprítóban krémesítettem, sóval, petrezselyemmel fűszereztem, tettem hozzá egy evőkanál kollagén peptidet is (GAL).

Egy remek újabb alternatíva „és akkor mit lehet enni? ” kérdésre.Úgy látszik én ma sem ettem ‘semmit’.

A májkrém az egyik kedvenc reggeli-alternatívám. Amelyik nap nem fogyasztok tojást és májkrémet reggelizem, akkor zöldségekre kenem (pl.: répa, sült édesburgonya, sütőtök, gomba, zellerszár).

Jó étvágyat kívánunk!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!