Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Rés a pajzson 2024 – éves, nagy pajzsmirigy előadásunk
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Több, mint 4 éve foglalkozunk a táplálkozás és az Irritábilis Bél Szindróma (IBS) kapcsán a „fermentálódó szénhidrátok” kérdéseivel, angolul a FODMAP-étrendi megközelítéssel… remekül működik ez a módszer és folyamatosan fejlesztjük/finomítjuk is az ide vonatkozó tudásanyagot, egyre több laborvisszajelzésünk is érkezik például a genetikai fruktózérzékenység és a bélirritációk kapcsán.
„A tanulmányban résztvevő, IBS-szel diagnosztizált mexikóiak esetében JELENTŐS javulásról számolhatunk be a legfontosabb panaszok/tünetek területén, mint pl. a fájdalom, a puffadásos tünetek vagy a felfúvódás az alacsony FODMAP(fermentálódó szénhidrátok)-étrend terápiás alkalmazása során.”
Azért dolgozunk, hogy ezek a hatékony módszerek idehaza közegészségügyileg is elérhetővé és (még fontosabb) elfogadottakká válljanak, egyelőre még nincs meg sajnos a kellő nyitottság…
Forrás: Pérez Y, López N, Torres-López E, Zamarripa-Dorsey F. Rev. Gastroenterol. Mex. 2015 Jul-Sep;80(3):180-5.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!