Sushi szendvics recept uzsonnára

Sushi szendvics recept uzsonnára
2018.10.28.

Ma uzsonnára sushi szendvicset készítettem. Korábban már megosztottam veletek az ötletet, de sokan kérdeztétek a teljes folyamatot, így most ezzel is készültem.

  1. Nori algalapot háromszögbe hajtottam és rá tettem a tölteléket: alaplében főtt hűtött rizst és halkrémet.
  2. A halkrém pisztrángból készült: sütőben megsütöttem, majd a húsát egy tálba tettem, összekevertem egy kiskanál tisztított vajjal, kis mustárral, fél citromlével, aszalt paradicsommal és egy apróra vágott újhagymával. Ízesítésnek sót és borsot használtam.
  3. A töltelékes algalap végeit egymásra hajtogattam, hogy teljesen zárt legyen, az ujjamat bevizeztem és egy simítással a végeken át húztam.

A töltelék ízlés szerint alakítható, jól illik hozzá, uborka, avokádó, lazac, csirke, rák. Számomra ez a szendvics. Remélem hamarosan ilyeneket is lehet majd kapni a boltokban. Az algalap nagyobb boltokban (Tesco, SPAR) és a Fővám téri piac melletti Ázsia boltban beszerezhető.

Szép estét nektek!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!