„Saláta” recept

„Saláta” recept
2022.06.10.

Gyakran hallom, hogy „egy salátával nem lehet jóllakni!”.
Ez a paradicsom, uborka, jégsaláta hármas kombinációjára teljes mértékben igaz is, de amikor én salátára gondolok, sokkal inkább valami ilyesmi jelenik meg a lelki szemeim előtt. Tavasszal és nyáron gyakran kívánok ilyen salátákat, melyet könnyen lehet főétkezéssé alakítani! Most sült édesburgonya volt a keményítőforrás, de van amikor sima burgonyát főzök vagy valamilyen főtt gabona az alapja (pl. rizs, hajdina vagy quinoa), illetve természetesen rengeteg féle zöldség vegyesen-változatosan, akár szezonálisan.

Fehérjeforrásnak füstölt lazac volt, a másnapi ebédre megmaradt salátához pedig tükörtojást készítettem. Található még a tányéron két fajta olívabogyó, szárított paradicsom, spárga és vegyesen saláta levelek, de remekül passzolna grillezett gomba vagy cukkini, reszelt sárgarépa vagy cékla és avokádó is. (elsősorban mérsékelt anyagcsere-profilok számára)

Színes tányér ✔
Omega 3
Omega 9
Vitaminok ✔
Ásványi anyagok ✔

Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!