Receptek low carb, magasabb zsír bevitelére

Receptek low carb, magasabb zsír bevitelére
2022.02.07.

Alacsonyabb szénhidrát és magasabb zsír bevitel esetén ismét néhány remek étel:

Darált marhahúsos pézsmatökös ragu (ízlés szerint készíthető pl. darált bárányhúsból is), fermentált káposztával. Zöldfűszerekkel ízesítetve: oregánó, kakukkfű, bazsalikom.

A másik étel egy villámgyors reggelinek vagy ebédnek is kiváló: sült kolbász (választhatunk helyette pl. véres vagy májas hurkát is) burgonyasalátával, rukkolával, fermentált zöldséggel.

A harmadik étel mindenképpen egy nagyobb, de ritkább projekt: sólet (gersli, azaz árpagyöngy nélkül készült!): A babot éjszakára beáztattam, reggel leöntöttem a vizet, majd újra beáztattam néhány órára. Használat előtt újra elöntöm a vizet. Hagyományosan a sólet füstölt marhahússal készül, de vannak családok ahol füstölt kacsával vagy libával készítik, én most füstölt sertéshússal csináltam és tojással. Hozzá sült pecsenye kacsacomb és kacsamell, illetve többféle fermentált zöldséget ettünk mellé (sárgarépa, tök és káposzta).

Ezek Van Noortwijk Laurien kolléganőnk saját anyagcsere-profiljának és ízlésének kedvező ételek. Inspiráció és ötletadás célt szolgálnak, pl. a szénhidrát csökkenthető, a köretek variálhatóak.

Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/


https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/5017299951654062

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!