Magnézium-citrát székrekedés esetén

Magnézium-citrát székrekedés esetén
2023.03.26.

A székrekedés nagyon kellemetlen, sőt időnként fájdalmas is lehet. Néhányan megkönnyebbülést találnak a magnézium-citrát használatában, egy olyan kiegészítőben, amely ellazítja a beleket és hashajtó hatást biztosít.

Ha több mint 3 napja nem volt székletürítése, vagy a székletürítése nehezen megy, akkor székrekedése lehet.

A székrekedés egyéb tünetei lehet még a csomós vagy kemény széklet; az erőlködés székelés közben; vagy ha az az érzés, hogy nem tudja teljesen kiüríteni a székletét.

Sokan tapasztalnak időről időre székrekedést. Ez általában nem ad okot aggodalomra. Ha azonban hetek vagy hónapok óta székrekedése van, akkor krónikus székrekedése lehet. A krónikus székrekedés komplikációkhoz vezethet, amelyek közé tartozik az aranyér, az anális repedések vagy a végbélprolapszus.

A székrekedés általában akkor fordul elő, ha a salakanyag lassan halad át a szervezeten. A nők és az idősebb felnőttek fokozottan vannak kitéve a székrekedés kialakulásának kockázatának.

A székrekedés lehetséges okai a következők:

  • a helytelen táplálkozás
  • kiszáradás, dehidratáció
  • bizonyos gyógyszerek
  • a testmozgás hiánya
  • idegi problémák vagy elzáródás a vastagbélben vagy a végbélben
  • kismedencei izomproblémák
  • bizonyos egészségügyi állapotok, például cukorbetegség, terhesség, pajzsmirigy alulműködés vagy egyéb hormonális zavarok

Az alkalmi székrekedés gyakran kezelhető étrend-kiegészítőkkel, mint például magnézium-citráttal. Ez a kiegészítő egy ozmotikus hashajtó, ami azt jelenti, hogy ellazítja a beleket és vizet vonz a belekbe. A víz segít megpuhítani és feldúsítani a székletet, ami megkönnyíti a székletürítést. A magnézium-citrát kíméletes, sok helyen elérhető és nem kell recept a vásárlásához. A magnézium-citrát a legtöbb ember számára megfelelő dózisban biztonságosan alkalmazható. A magnézium-citrát por vagy tabletta formájában kapható és használható mindennapi ásványi anyag kiegészítésként a magnéziumszint növelésére is.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!