Magas tápanyagtartalom egy tányéron

Magas tápanyagtartalom egy tányéron
2023.10.04.

Magas tápanyagtartalom egy tányéron!

  • Lazac – B-vitaminok (B12!), D-vitamin, kolin, jód, szelén, cink, réz, kálium, magnézium, Omega-3
  • Sütőtök A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnézium, kálium, mangán, réz
  • Feketekel – K1-vitamin (!), A-vitamin, folát, C-vitamin, E-vitamin, kalcium, mangán
  • Retek – C-vitamin, kálium
  • Extra szűz olívaolaj – antioxidánsok, E-vitamin, K1-vitamin

Glutén- és gabonamentes, tejmentes, paleo szemléletű autóimmun protokollba is beilleszthető étel, mely reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes lehet! (30-35 perc)

A sütőtököt meglocsoljuk olíva- vagy kókuszolajjal, sózzuk és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. A feketekel leveleknek eltávolítjuk a vastagabb torzsáját, felszeleteljük a leveleit és forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. A retket felszeleteljük vagy félbevágjuk, a képen francia retek látható melyet piacon vásároltam. A bőrös lazacfilé húsos oldalát sózzuk, és serpenyőben, kevés zsiradékon, közepes lángon, bőrös oldalával lefelé elkezdjük sütni, majd 3 perc után megfordítjuk és a másik oldalát is 3 percig sütjük. A zöldségeket összekeverjük, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal és a darabokra tépkedett lazaccal tálaljuk.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!