Kókuszolaj hatása aranyér esetén

Kókuszolaj hatása aranyér esetén
2023.02.24.

Aranyér alatt a végbélnyílásban és a végbél alsó részén lévő megduzzadt vénákat értjük. Nagyon gyakori probléma, és olyan tüneteket okozhat, mint a viszketés, vérzés és kellemetlen érzés. A kókuszolaj segíthet mindezen tünetek kezelésében. A kókuszolaj többféle egészségügyi előnnyel rendelkezik. Helyileg alkalmazva vagy szájon át fogyasztva is kezelhető vele az aranyér és tünetei.

A kókuszolajnak számos olyan tulajdonsága van, amely segíthet az aranyér kezelésében. Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami csökkentheti a gyulladást és a duzzanatot. Fájdalomcsillapító tulajdonsága segíthet csökkenteni az aranyér okozta kellemetlenségeket, míg antibakteriális tulajdonsága révén az aranyér gyorsabban gyógyul. A kókuszolaj hashajtó hatásának köszönhetően segíthet a székrekedés enyhítésében is. Mivel a székrekedés vagy a székletürítés közbeni erőlködés az aranyér gyakori oka, mindez segíthet a kezelésében és megelőzésében is.

Ha kókuszolajat használsz gyógyászati célokra, használd a legjobb minőségű kókuszolajat, amit csak találsz. A hexánoktól mentes, szűz kókuszolaj a legkevésbé feldolgozott fajta, így ez rendelkezik a legtöbb egészségügyi előnnyel. A kókuszolajat elfogyaszthatod vagy külsőleg is alkalmazhatod. Mindkét alkalmazási módszer hatékonyan kezelheti az aranyeres tüneteket.

Íme néhány módja a kókuszolaj használatának az aranyér kezelésében – táplálkozási szempontból:

  • Fogyaszd a kókuszolajat egyszerűen az étrended részeként
  • Keverd össze az olvasztott kókuszolajat és kurkumát. A kurkuma gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így a kókusz és a kurkuma keveréke hatékony kombináció.

Forrás: https://www.healthline.com/health/coconut-oil-for-hemorrhoids

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!