Kékkagyló, egy kiváló és könnyen emészthető fehérjeforrás

Kékkagyló, egy kiváló és könnyen emészthető fehérjeforrás
2022.10.09.

A kékkagyló fehérjetartalma 23.8 g fehérje/100 g, emellett kiemelkedően jó a B12-vitamin (24 mcg/100g)-, szelén (89,6 mcg/100g)- és mangántartalma (6,8 mg/100g). Ezen kívül egyéb B-vitaminokat, cinket, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Szuper példája még egy természet adta „multivitaminnak”!

Gyakran fordulok a szakácskönyveinkhez, mert tudom, hogy 225 kipróbált recept van bennük, amelyekre bármikor számíthatok.

1 kg friss kékkagyló az egyik áruházban 2600 Ft volt és öten jóllaktunk belőle, ez szerintem nagyon jó ár-érték arány. Nagy különbség van friss és fagyasztott kagyló között, ha van rá lehetőségünk, érdemes a frisset venni, mert sokkal finomabb. Ennek ellenére természetesen én is szoktam a héj nélküli, mélyfagyasztott kagylót használni.

Emlékeztem, hogy van egy isteni gyömbéres kagyló recept az első könyvünkben, azt készítettem el, mellé sült zöldségek és maradék gombás rizottó (rizottó recept szintén van a könyveinkben).

Első szakácskönyvünk gyönyörű új kiadásban:

Természetesen továbbra is szeretettel ajánljuk többi szakácskönyvünket is, melyek továbbra is megtalálhatóak a webshopban: https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!