Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza – Tedd menővé a változókort!
Rés a pajzson 2024 – éves, nagy pajzsmirigy előadásunk
Étrendi szokások a termékenység fokozásához
Bizonyos táplálkozási szokások segíthetnek a termékenység fokozásában…
Freyagena Microbe R-GUT
A megfelelő immunitás nukleotidokkal történő támogatása…
Mitokondriumok funkcióvesztése súlyos elhízásban
Az elhízás belső anyagcsere-rendellenességekkel is összefügg…
A krónikus mozgásszervi fájdalom felgyorsíthatja az agy öregedését
Krónikus izom-csontrendszeri fájdalomban szenvedő egyéneknél nagyobb az agy öregedésének kockázata…
A képen házi készítésű fermentált tök látható.
A tököt legyaluljuk kisebb darabokra, amit egy tálba teszünk.( lehet venni gyalult tököt is a piacon, de azt kisebb darabokra érdemes vágni ). Hozzáadunk a kg-hoz mérve 2-2,5 % sót ( 1 kg-hoz 20-25 g só ). Én nagyon szeretem a fokhagymát, ízlés szerint vágtam bele, illetve reszeltem is hozzá ( ki hogyan szereti, lehet fokhagyma nélkül is ) A tálban lévő sós tököt jól kinyomkodjuk, hogy levet eresszen, sóval egyenletesen elkeverjük. Vegyünk elő egy fertőtlenített, tiszta üveget. Az üveg aljára tettem kaprot ( elhagyható ) majd beletöltöttem a sós tököt. Nagyon fontos, hogy a tetejét a lé teljesen ellepje. A tetejére is tettem kaprot.
Az üveget szobahőmérsékleten és sötétben tároljuk. Várható elkészülési idő 4-6 hét.
Ha szeretnétek megtanulni más fermentált zöldségek elkészítését és számos hasznos információt elsajátítani a fermentálásról, ajánlom figyelmetekbe Müller Ildi kolléganőnk Fermentálás tanfolyamát ( részleteket facebook oldalán olvashattok ).
További kellemes gyomorerősítést és baktériumpótlást kívánok!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!