Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Gyümölcsök alacsony FODMAP étrendben
Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mennyi gyümölcsöt lehet enni az alacsony FODMAP étrend alatt…
Alacsony FODMAP étrend hatásai IBS-en túl
Az alacsony FODMAP étrend a betegek 50-80%-ánál rövid távon terápiás választ eredményez…
Mikrobiom 2. rész
Bejegyzéssorozatunk második része…
Gyógynövények és fűszerek harmadik rész: Cassia fahéj (Cinnamomum cassia)
A fahéj kumarint tartalmaz. A kumarin egy kémiai vegyület, amely számos növényben megtalálható. Aromás, édes illata és íze van, ezért gyakran adják illatosítókhoz és kozmetikumokhoz. Véralvadásgátló gyógyszerek, mint például a Warfarin és a Coumadin előfutáraként is használják, mert elősegíti a vérkeringést és megakadályozza a vérrögképződést.
Változó mennyiségben található meg kumarin a különböző márkájú fahéj termékekben. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megállapította, hogy a jól tolerálható napi kumarin bevitel 0,1 mg/kg (ez egy 70 kg-os személynél nagyjából 7 mg-ot jelent).
Sok különböző élelmiszer tartalmaz kumarint, de általában nagyon kis mennyiségben, jóval a napi javasolt mennyiség/testtömegkilogramm határ alatt. Kivétel a Cassia fahéj, amely az egyik legkoncentráltabb természetes kumarin-forrás. Már néhány teáskanál cassia fahéj is túllépheti az ajánlott napi határt.
Források:https://draxe.com/nutrition/coumarin/https://www.vanderbilt.edu/olli/class-materials/2016SummerWellnessSpices.pdf
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!