Gluténmentes, tápanyagdús menü

posted in: Cikkek | 0

ebéd vagy vacsora alternatívának tökéletes:

apró steak burgonya, sült marhahús-pogácsával, fermentált zöldséggel (bébitök), salátával, kápiapaprikával és fekete olajbogyóval.

A krumplit megfőztem, majd sütőben gyorsan megsütöttem. A húspogácsa pár perc alatt elkészült.

A salátában paprika, madársaláta és újhagyma került.

Fermentált zöldségek fogyasztását rendszeresen javasoljuk, mi számos főétkezéshez fogyasztjuk őket. A fermentumokban található jótékony baktériumok (pl. lactobacillus plantarum) építik emésztőrendszerünk jótékony flóráját.

Amennyiben a salátából kihagyjuk az újhagymát, vagy csak a zöldjét tesszük bele, akkor a menü alacsony FODMAP-étrendbe is tökéletesen beilleszthető.

Szép estét Nektek!

https://taplalkozasbeallitas.hu/emesztorendszeri-forumest-…/