Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
A már jól ismert hagyományos mediterrán étrendet (MedDiet) gyakran hozzák összefüggésbe a hosszú élettel és a jobb életminőséggel, mert csökkenti a leggyakoribb krónikus megbetegedések, pl. a rák és a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) kialakulásának kockázatát. Világszerte ezek a vezető halálozási okok között szerepelnek.
* Táplálkozás-Beállítás megjegyzés: mi gluténmentes és alacsony acelluláris szénhidrát-bevitel alapon javasoljuk a mediterrán étrendet, elsősorban mérsékelt anyagcsere-profilokban. Valamint normál esetben a méz ideális napi bevitele (15)20-40 gramm/nap.
Fordította: Laurien van Noortwijk
Forrás: Crit Rev Food Sci Nutr. 2018 Nov 13:1-28. Relevance of functional foods in the Mediterranean diet: the role of olive oil, berries and honey in the prevention of cancer and cardiovascular diseases. Battino M et al.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!