Édes közellenség cikk

Édes közellenség cikk
2016.12.29.

A mellékelt kép egy (nem táplálkozási témákkal foglalkozó, hanem gazdasági) magazin részlete.
A cikkben éppen azt tárgyalják, hogy az Egészségügyi Világszervezet ((igen, a WHO (!)) 20%-os általános adóval sújtaná a hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszereket. Nemzetközi szinten…
Abba én most nem mennék bele, hogy mindez nagyjából minimum az élelmiszerboltokban kapható termékek 50%-át érintené… fel is háborodott az élelmiszeripar rendesen.

Sokan emlékezhetnek viszont, hogy évek óta meg szoktam jegyezni előadásaim során, hogy az élelmiszerekhez hozzáadott cukor hasonló utat jár már most is be (tudományos szempontból), mint a dohányipari termékek! Ez a jóslat most a WHO által is megerősítésre került… nyilván nem azt várjuk, hogy fekete, halálfejes kereszt vagy magukat inzulinnal szurkáló, súlyproblémákkal küzdő emberek képei legyenek a mikulás kekszen vagy a szaloncukron, de a a WHO kijelentése és nemzetközi kezdeményezése (még ha nem is valósul végül meg) MÉRFÖLDKŐ!

„Életeket menthetnénk és több forrás jutna a zöldségek és gyümölcsök ártámogatására is” – mondta az elhízás világnapján a WHO illetékes osztályvezetője a „cukoradó” bevezetése kapcsán.

Ha lesz „hozzáadott cukor-adó”, mi biztosan üdvözölni fogjuk, hiszen az egészségtudatos emberek ezeket a termékeket évek/évtizedek óta igyekeznek is kerülni…


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!