Szabó Dániel

Először a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szereztem testnevelő tanár diplomát. Tanulmányaim alatt az emberi test és annak működésével való egyre mélyebb megismerkedés során támadt fel az érdeklődésem a táplálkozástudomány területe iránt. Az egyetem után a DAVID Gerincklinikán kezdtem el dolgozni rehabilitációs trénerként.

Később – a prevenció területe felé is nyitva – személyi edzőként folytattam pályafutásomat a Lite Wellness Clubban, ami továbbra is életem egyik harmadát jelenti. Mindeközben elvégeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán a táplálkozástudományi (Msc) szakot. Úgy gondoltam, hogy a sporttudomány és a táplálkozástudomány összehangja az én életemet is teljessé teszi majd. Táplálkozástudományi ismereteim gyakorlati alkalmazását az IWI Nemzetközi Fitnesziskolánál kezdtem, ahol jelenleg is leendő fitness instruktorokat és személyi edzőket tanítok. Ez tölti be életem második harmadát.

A táplálkozástudományi szak elvégzése után még nem éreztem komplettnek a tudásom, űr maradt bennem, melyet később Bartha Ákos szemináriumai, előadásai és Fórumestjei töltöttek be, valamint az általa akkreditált Funkcionális táplálkozási ismeretek tanfolyam. Közel kétéves követés után csatlakoztam a Táplálkozás-Beállítás™ csapatához, ezzel lettem teljes, betelt a harmadik harmad is, mely jelenleg a leginkább kiemelt területe életemnek.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: emésztőrendszeri diszfunkciók, az emésztőrendszer regenerációja; pajzsmirigy problémák étrendi terápiája; az inzulinrezisztencia komplex megközelítése és testsúly-optimalizálása; a sport és a táplálkozás kapcsolata

Szabó Dániel

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!