Citrusfélékről

Citrusfélékről
2015.03.01.
A következő felirat olvasható a citrusfélék (citrom, narancs, grapefruit) felett egy teljesen átlagos élelmiszerlánc egyik boltjában:
“A CITRUSFÉLÉK HÉJA FOGYASZTÁSRA ALKALMATLAN!”

Annyira meglepődtem azon, hogy ezt így direktben kiírták, engedd meg, hogy pár szóban kifejtsem a fenti rövidke “megjegyzés” lényegét. Én ugyan keveset járok élelmiszerboltokba és nagyon ritkán vásárolok ilyen hosszan utaztatott, primőr termékeket, de szerintem ez azért nagyon „kemény”. Nem azért „kemény”, mert ez újdonság, hanem azért, mert mégis megveszed ezeket a citrusféléket… hiszen nem biztos, hogy érted az „üzenet” lényegét!

Miért nem azt írták ugyanis oda, hogy:
  • “figyelem, a citrusfélék átható és nagy mennyiségű gomba- és baktériumölőkkel, valamint érésmanipuláló vegyszerekkel kezeltek, melyek mérgezőek, kérjük, ennek kockázatában vásároljon ezen termékekből!
  • vagy “mivel számos kedves vásárlónk igen komolyan megbetegedett a lenti termékek fogyasztása után, így tudatjuk Önnel is, hogy a citrusfélék héja vegyszerekkel kezelt és erősen egészségkárosító lehet… hogy a gyümölcshús mennyit szívott magába, azt nem tudjuk (a héj rengeteget), de reklamációt nem fogadunk el.
  • “kérem, amennyiben citrusfélét vásárol, fáradjon az ügyfélszolgálatra, mert egy kockázat-átvállalási nyilatkozatot is ki kell töltenie, amennyiben el is szeretné fogyasztani ezeket a termékeket. A mellékhatások tekintetében pedig kérdezze…” akit tud…

Vegyük észre, hogy a képen olvasható felirattal az áruház-lánc KOCKÁZATOT KEZEL, AZAZ PONTOSABBAN HÁRÍT ÁT A TELJESEN TUDATLAN (de legalábbis figyelmetlen és tájékozatlan) FOGYASZTÓRA.

TE PEDIG A VÁSÁRLÁSODDAL SZAVAZOL!!! Szavazol az extra mennyiségű és ellenőrizetlen (mellék)hatású felületi gomba- és baktériumölőkre, meg minden olyan vegyszerre (és ezek még csak nem is azok, amiket a termesztés alatt felhasználtak), amivel ezek a termékek 2 héttel több utazást és 2 héttel több pulton tarthatóságot elviselnek… valamint az érést befolyásoló egyéb toxinokra… aztán odahaza meg csodálkozol, hogy mitől megint allergiás a gyereked… mert ezt a termék állítólag vitamintartalma nem fogja ellensúlyozni!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!